ZAR SE BOJIMO ANGOLE? Večeras od 18 sati rukometaši idu po pobjedu

Za DalmacijaDanas nastupe Hrvatske reprezentacije komentirat će bivši reprezentativac Goran Jerković


Tko bi rekao da ćemo na Svjetskom prvenstvu u rukometu strepiti od Angole? Zemlje koja na Afričkom tlu može biti jedino iza Tunisa, Alžira i Egipta. Nekad zablistaju na Kupu nacija ili Kontinentalnom prvenstvu, ali baš kao i sve neeuropske zemlje ne predstavljaju opasnost u rukometnom svijetu. Imali su prilike tri puta sudjelovati na Svjetskom prvenstvu ali to nije prošlo zapaženo. Imaju jednu pobjedu, protiv Kanade i ovo im je četvrti nastup na smotri najboljih.


Hrvatska je loš početak imala na Svjetskom prvenstvu u Portugalu 2003. kada smo ipak na kraju osvojili zlato pobijedivši u finalu Njemačku. U prvom smo kolu izgubili od Argentine, a onda zatim sve pomeli do kraja. Izbornik je i tada bio Lino Červar koji je u reprezentaciju pozvao mladog Lackovića starog samo 22 godine, gurao Vorija, te svijetu u narodu predstavio Ivana Balića, jednog od najboljih rukometaša svijeta svih vremena.

E pa, ponovio se Portugal!

I malo bolji poznavatelji rukometa utakmicu protiv Japana označili su kao taktičku pogrešku forsiranja obrane 5-1, te aljkav pristup naših igrača – “lako ćemo” ! Nije bilo lako, niti će biti do kraja odraditi turnir igrajući s bilo kojom reprezentacijom. Ali mislim ovako, na Angoli ćemo se isprazniti, dobro je izbušiti i napuniti momčad samopouzdanjem prije Katara. Katar ćemo pobijediti. Loša vijest što je otpao Cindrić do kraja turnira, to je veliki nedostatak, ali ozljede nas ne štede ni prije, a evo niti poslije.

Kako Hrvatska rukometna reprezentacija cilja na pobjedničko postolje, na prvo mjesto konkretno, u skladu sa željama i mogućnostima valja ući u svaku utakmicu, u svaki dvoboj na terenu jako, do kraja. Umjesto ozlješđenog Cindrića igrati će Kević, a Červar je napravio još jednu rošadu, umjesto Šipića u vatru ide Halil Jaganjac.

Za DalmacijaDanas nastupe Hrvatske reprezentacije komentirat će bivši reprezentativac Goran Jerković.Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime