Blagdanska groznica sve je bliže Zagrebu. Djeca s velikim nestrpljenjem očekuju dolazak svetog Nikole. Ovaj zaštitnik mališana i pomoraca stoljećima je inspiracija kojoj se veselimo početkom svakog prosinca. Upravo nas njegov dolazak uvodi u vrijeme sreće i blagostanja.

Posljednjih godina prava čarolija koju jedva čekamo je jedinstveni Grad Svetog Nikole prepun mašte, ljubavi i dječjeg veselja. Svoja vrata Grad otvara u srijedu 5. i četvrtak 6. prosinca u zagrebačkom hotelu Akademija Cascade od 16 do 20 sati. Donosi nevakidašnju predbožićnu priču i ispunjenje snova naših najmlađih. Igra, darivanje, tematske radionice te druženje sa sportskim zvijezdama samo su dio čarolije koja nas vodi u čarobni svijet Svetog Nikole.

U 700 kvadratnih metara velikom Gradu najmlađe će dočekati upravo Sveti Nikola uz tradicionalno fotografiranje. Mališani će nakon druženja sa svojim zaštitnikom moći sudjelovati u edukativnom programu koji potiče kreativnost te kroz razne zadatke, igru i nagrade podiže svijest djece o važnosti održivosti naše planete, pravilnih prehrambenih navika i važnosti tjelesne aktivnosti od najranije dobi.

Tu su i gosti iznenađenja, neke od najvećih hrvatskih sportskih zvijezda poput Gorana Ivaniševića koji će druženjem i zajedničkim igrama zasigurno razveseliti brojna dječja lica.

Grad Svetog Nikole u suradnji sa Zakladom Hrvatska za djecu ove će godine imati još jednu lijepu notu. Zaklada će nas predstavljanjem svojih aktivnosti podsjetiti na istinsku važnost ovog blagadana, a to su međusobno pomaganje, empatija, darivanje i uveseljavanje jedni drugih. Grad Svetog Nikole održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime