Zadar i Šibenik imaju neusporedivo manje novozaraženih od Splita, ali i bitno manje testiranja

Iz Stožera napominju i da je zbog pojave koronavirusa jedan viši razred sa 16 učenika u Osnovnoj školi Privlaka prešao na C model nastave


U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije osam osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije. Jedna osoba ima prebivalište na području grada Šibenika, jedna osoba trenutno boravi na području Grada Šibenika, a prebivalište joj je drugdje. Ostalih šest osoba su štićenici Cvjetnog doma u Šibeniku.


Trenutno je 78 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. Pet osoba se liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

U posljednja 24 sata uzorkovana su 163 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

U Zadarskoj je županiji u protekla 24 sata potvrđeno je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite.

Riječ je o devetorici muškaraca i osam žena mlađe i srednje životne dobi, a među njima je devetero zaraženih iz Zadra, troje iz Škabrnje, dvoje iz Sv. Filipa i Jakova te po jedna osoba iz Poličnika, Posedarja i Ražanca. Većina novozaraženih obiteljski su kontakti s prije oboljelima.

Iz Stožera napominju i da je zbog pojave koronavirusa jedan viši razred sa 16 učenika u Osnovnoj školi Privlaka prešao na C model nastave.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 213 uzoraka, pod aktivnim je nadzorom 455 osoba, a istekao je za njih 8233.

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 12 bolesnika, od kojih je jedan na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru liječi se četvero pacijenata s lakšim simptomima.

Službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali nijedno kršenje samoizolacije.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
2
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime