Uspješno je završena druga volonterska akcija u sklopu projekta “Volontiraj za prirodu, volontiraj za sebe!”. Nakon volonterske akcije u svibnju u NP Krka gdje je obnovljeno 100 metara suhozida, naši su srednjoškolci u ponedjeljak, 5. studenog otišli na Biokovo.

Četiri grupe mladih, tri lokacije u Parku prirode Biokovo, odnosno 21 učenik i korisnik Centra za pružanje usluga u zajednici Split, tri  voditelja nastavnika/odgojitelja, tri projektna voditelja, dva iz Parka i četiri mentora iz Udruge Dragodid jučer su obnovili suhozide, puteljke, podzide i edukativne ploče u Botaničkom vrtu “Kotišina” u PP Biokovu. Odrađeno je ukupno 126 volonterskih sati, a obnovljeno je 15 metara suhozida, dva puteljka, edukativna ploča i podzid s klupicom koja će služiti kao odmorište.

U akciji su sudjelovali Obrtna tehnička škola Split, Srednja škola Ivana Lucića, Centar za pružanje usluga u zajednici Split, Udruga Dragodid, Liga za prevenciju ovisnosti Split, Javna ustanova “Park prirode Biokovo” i Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce.

Udruga Sunce kao koordinator projekta kroz 24 mjeseca, uz već navedene partnere, surađuje sa Javnom ustanovom “Nacionalni park Krka”, Javnom ustanovom “Park prirode Vransko jezero” i Javnom ustanovom “Park prirode Telašćica”.

Projekt se financira u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Europski socijalni fond te sufinanciran od Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupni iznos projekta je: 1.211.473,24 kuna.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime