VRIJEDNE RUKE SPLITSKIH REKREATIVACA Volonteri obnovili vježbalište na Benama: “Poslali smo niz dopisa nadležnima, ništa se nije pokrenulo”

[FOTO+VIDEO] "Ne smijemo šutjeti na loše stanje na Marjanu i ovim putem apeliramo na nadležne da nešto učine po ovom pitanju" - rekli su namSkupina volontera u proteklim danima je samoinicijativno obnovila zastarjele i zapuštene sprave na vježbalištu na Benama u blizini teniskih terena.

Iako u vremenu korone mnogi rekreativci rado dolaze na vježbalište, ova ekipa gotovo svakodnevno na ovom splitskom sportskom raju provodi sate i sate.

Razočarani su pristupom nadležnih

Međutim, razočarani su pristupom nadležnih i devastacijom pluća Splita, ali i neodgovornim odnosom prema spravama na kojima su se generacije mladih sportaša odgojile.

Bivši fizioterapeut Blanke Vlašić, Joško Gerželj u izjavi nam je kazao da dugi niz godina radi s mladim sportašima na ovom mjestu te da ga rastužuje izgled sprava koje su iz godine u godinu u sve lošijem stanju.

Kazao je osim toga da današnje (nove) generacije mladi znatno manje koriste ljepote koje im pruža Marjan.“Za djecu bi Marjan trebao biti svakodnevica”

– Marjan su pluća grada Splita i trebamo ga pod svaku cijenu zaštititi. Moramo se kvalitetno odnositi prema našoj prirodi. Već dugo godina smo tu na Marjanu i radimo s našim splitskim sportašima. Za djecu bi Marjan trebao biti svakodnevica, ali oni su danas zaokupljeni društvenim mrežama. To nije dobro – upozorava dugogodišnji fizioterapeut Gerželj za Dalmaciju Danas.

Upozorio je u nastavku da su sportske sprave u katastrofalnom stanu te da im je potrebna hitna obnova.– Odrastao sam ovdje i tužno mi je vidjeti ovako zapušteno vježbalište. Nas nekoliko entuzijasta odlučili smo ih malo osvježiti. Ne želimo da to propada kao što propada cijeli Marjan. To je žalosno i nadam se da će se u budućnosti ovaj problem riješiti – upozorava.

Dugogodišnji sportaš i nogometni trener Ivan Matković također jedan je od podupiratelja ove volonterske akcije na Benama.

Poslali brojne upite nadležnima, odgovor nisu dobili

– Poslali smo jako puno dopisa nadležnima, ali ništa se nije pokrenulo. Sami smo se morali organizirati i ovo obnoviti. Obojili smo sprave i sada to barem izgleda donekle bolje i pristojnije – kazao nam je te je nadodao:

– Ne smijemo šutjeti na loše stanje na Marjanu i ovim putem apeliram na nadležne da nešto učine po ovom pitanju – zaključio je Matković za Dalmaciju Danas.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
32
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
3

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime