Vrh SDP-a traži sankcije, “Mrsić izaziva da ga se izbaci”

U slučaju da Mrsić doista bude isključen iz stranke, u dijelu kluba zastupnika spominje se opcija da bi tada barem 15-ak zastupnika bilo spremno napustiti klub SDP-a

Predsjedništvo SDP-a sastat će se u petak poslijepodne i raspraviti stanje s lošim rejtingom, te situaciju u stranci u Splitu i Vukovaru, kao i ostale aktualne teme te obaviti pripreme za team building koji će se održati tjedan dana nakon toga u Ogulinu.


No, u redovima čelnika stranke počelo se spominjati i da bi zastupnike koji su javno iznosili kritike na račun Iblera ovoga puta trebalo najoštrije sankcionirati. Prvo se u tom smislu oglasio član Predsjedništva Domagoj Hajduković koji je na društvenim mrežama pozvao da se o stranačkim stvarima raspravlja “unutar kuće”, potom je drugi član Predsjedništva Ivo Jelušić otvoreno u medijima kritizirao Miranda Mrsića, koji je dan ranije članovima SDP-a uputio otvoreno pismo i pozvao na reset stranke.

To je shvaćeno kao “topnička priprema” za ono o čemu se jučer počelo naveliko spekulirati, a to je da bi na sjednici u petak neki od članova Predsjedništva mogli zatražiti čak i isključenje Miranda Mrsića iz stranke.

Kako navodi Tportal, jedan od članova Predsjedništva neslužbeno je izjavio: “Mrsić izaziva da ga se izbaci iz stranke. S obzirom na to da je dobio opomenu, smatram da Predsjedništvo mora to staviti na dnevni red. Ovaj njegov istup bio je planiran i neki razlog stoji iza toga”.

Mrsić pak za Novi list kaže da takav SDP koji guši slobodu govora i ne dozvoljava članovima vlastite stavove, čime se stranka samo jača, nije njegov SDP.

Potvrdio je da ostaje kod svoje kandidature za predsjednika SDP-a, kad god bili izbori u stranci i neovisno o tome tko će tada biti kandidati, pa bio to i netko iz anti-bernardićevske struje.Ipak, u slučaju da Mrsić doista bude isključen iz stranke, u dijelu kluba zastupnika spominje se opcija da bi tada barem 15-ak zastupnika bilo spremno napustiti klub SDP-a i početi djelovati kao nezavisni u Saboru.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0