Vrgorac se u četvrtak oprostio od istinskog junaka Domovinskog rata, Davora Jovića. Vrgoračkom gradonačelniku nije trebalo dugo vremena da najavi da će gradska dvorana nositi ime vrgoračkog junaka:

– Nakon inicijative brojnih građana danas je u službeni protokol upućen prijedlog o novom imenovanju gradske dvorane. Ravnatelj gradske dvorane i predsjednik Kick-boxing kluba Sv. Jure Joško Radonić zatražio je da se Dom športova preimenuje u dvoranu “Dom sportova, Davor Jović – junak Domovinskog rata” – ističe Pranić.

Kaže da je tijekom subote predsjednik Odbora za imenovanje, Ivan Šarić, po hitnoj proceduri zatražio sazivanje Odbora za ponedjeljak jer se hitno šalje nadopuna za Gradsko vijeće koje je zakazano za utorak, 5. prosinca.

– Projekt rekonstrukcije gradske dvorane je gotov u roku 10 dana i zbog toga se žuri po svim hitnim procedurama, a već je upućen izrađivačima projekta zahtjev za promjenu naziva u svim projektima. Osim same rekonstrukcije u dvorani bi se stvorili reprezentativni prostori za HMNK Vrgorac, Kick-boxing klub ali i druge sportske aktivnosti – ističe u svojoj objavi gradonačelnik Pranić.

Joško Radonić kaže da je prijedlog da zgrada Doma športova ponese ime Davora Jovića prihvatljiv je iz više osnova. – Bio je dva puta prvak bivše Jugoslavije u full contactu, a u zgradi koja će ponijeti njegovo ime proveo je tisuće i tisuće sati trenirajući brojne mlade talentirane boksače i druge sportaše među kojima je najpoznatiji Nikica Radonić. Uz navedeno, ogromne su zasluge Davora Jovića u Domovinskom ratu te poslije rata kada je bio izuzetno društveno aktivan u Vrgorcu i izvan njega  kazao je Radonić.

Prije nekoliko dana Pranić je na svome Facebooku objavio:“Danas je u prisutnosti glavnih projektanata prihvaćeno konačno idejno rješenje projekta rekonstrukcije gradske dvorane. Poslovni prostori, dvije male dvorana za vježbanje, četiri velike svlačionice po svim standardima, wc i rampe za invalide, prostorija za suce, 760 sjedećih mjesta, wc za gledatelje, 3 VIP lože, soba za doping kontrole. Kreće se u izradu glavnih projekata rekonstrukcije dvorane. Novi krov, spuštanje stropa, nova fasada, sustav grijanja i hlađenja, ventilacija, novi parketni parter sa opremom za futsal, košarku i tenis, LED rasvjeta…. Kompletna projektna dokumentacija treba biti gotova do kraja godine. Želimo spremno dočekati ciljanu mjeru u 2018. godini sa dozvolom za rekonstrukciju gradske dvorane.”

VEZANI ČLANCI:

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0