Vodeći vokal splitske klape Cambi i solist opere splitskog HNK, Vladimir Garić, debitirat će danas nastupom u New Yorku u broadwayskom kazalitšu The Secret. Garić već dva tjedna boravi na Istočnoj obali, a u New Yorku će održati čak četiri koncerta. Uoči nastupa intervju sa Splićaninom donosi Broadway World. Autor intervjua Petar Danish navodi da je Garić jedan od ponajboljih prirodnih tenorskih glasova na svijetu, a za raspona glasa kaže da je “beskonačan”.

Večerašnji Garićev nastup nosi naslov “An evening with the Dalmatian Tenor” (Večer s dalmatinskim tenorom), a izvest će talijanske šansone, španjolske zarzuele, blues i rock pjesme, ali koncert neće proći bez tradicionalne dalmatinske a capella pjesme. Garić će nastupiti uz pratnju pijanista Darka Aljinovića File, njegovog prijatelja i suradnika, a na koncertu će gostovati i klapa Astoria iz New Yorka.

Kao glazbene uzore Garić je naveo Placida Dominga, Maria Lanza, Luciana Pavarottija te tenore Vinka Cocu i Špira Jurića. Izdvojio je klape Cambi i Vokaliste Salone, a od rock i blues izvođača izdvojio je Pearl jam i Eddyja Veddera, Stinga, U2, Jimija Hendrixa, Stevija Ray Vaughna, Ninu Simone…

Cijeli intervju možete pročitati ovdje.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime