Predsjednik Zoran Milanović s 50. manifestacije “Branje grožđa” u Pregradi poslao je poruku premijeru Andreju Plenkoviću. Želi se, kaže, s njim sastati kako bi razgovarali o problemima u sustavu. Smatra da istražna tijela zlouporabljuju poziciju sile i da politika, prije svega predsjednik Vlade, treba zaštititi ustavni poredak. Nakon što se jučer nije mogao sjetiti je li i sam posjećivao Kovačevićev klub u vrijeme karantene, danas je priznao da je tamo bio s načelnikom glavnog stožera.

Iz Vlade za Dnevnik Nove TV poručuju kako kazneni postupci koji su u tijeku kao i neovisan rad DORH-a, policije i Uskoka nisu teme za razgovor. A od predsjednika očekuju da se prvo ispriča svima koje vrijeđa i da se stabilizira, a tek onda dogovor o sastanku.

Podsjetimo, Milanović je žestoko komentirao aferu Janaf i obrušio se na premijera.

– Premijeru još jedan pozdrav, vidim da se igra riječima, priča o bjesnoći. Na onom haklu na Jarunu mu je pao šećer, pa nek’ mu netko da kocku šećera – poručio je.

Za ministre koji su odlazili u Klub i u vrijeme lockdowna rekao je da treba pitati Plenkovića gdje je on bio za vrijeme lockdowna.

– Što mislite, da je on išao doma moliti Očenaš? – poručio je Milanović. Na pitanje je li on u Klubu morao ostaviti mobitel odgovorio je protupitanjem – Molim?!? Meni da netko uzme mobitel? Pa ne bih ga ostavio ni u Bijeloj kući. Ma je, da, bio je jednorog tamo i tri reptila – dometnuo je. Plenkoviću je još uzvratio da bjesnoća i nije zarazna bolest.– Neka ide sa mnom na bicikl, uzet ćemo čokoladu i šećer da mu bude dobro – ironizirao je.

Vidno uzrujan, rekao je da je priča o Klubu nevažna tema.

– Ljudi su nastavili nekakav život. Jeste bili kod prijatelja ili kume ili ste bili s dvocijevkom pokraj prozora. Sigurno ste išli kod kumova i družili se – naglasio je i rekao je da su priče od lockdownu licemjerne.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime