Vlada daje 120 milijuna kuna područjima pogođenima potresom, odobreno i 3.7 milijuna kuna Vrgorcu zbog poplava

Odluka je donesena na današnjoj sjednici Vlade


Kao što je jučer i najavljeno, odlukama na današnjoj sjednici Vlade na račune županija u kojima su područja pogođena potresima uplaćeno je 120 milijuna kuna kao interventna pomoć koja se može pružiti odmah.


Osim toga, odobreno je i 3,7 milijuna kn pomoći Gradu Vrgorcu zbog šteta koje su na tom području izazvale velike poplave.

Aktiviran je i mehanizam civilne zaštite EU, što prije svega znači hitnu potporu u operativnom smislu; od konkretnih stvari – šatora, kontejnera, i svega ostaloga što je potrebno u ovoj krizi, a nakon procjene šteta zatražit ćemo i dodatnu financijsku pomoć iz EU.

S obzirom na razmjere ove tragedije, donesena je i odluka da se subota 2. siječnja proglasi Danom žalosti.

Ono što je sada najvažnije je zbrinjavanje stradalih i sve službe po tom pitanju rade sve što je moguće kako bi se ljudima pružila adekvatna pomoć.

“Zahvaljujemo i svim građanima dobre volje koji na bilo koji način pomažu, ali molimo da se ne dolazi u Sisak i Petrinju jer, bez obzira na najbolje namjere, gužve koje nastaju otežavaju i usporavaju rad žurnih službi. Isto tako molimo sve one koji žele donirati potrepštine da iste proslijede Hrvatski Crveni križ/Croatian Red Cross ili Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH kako bi se te zalihe raspodijelile ravnomjerno, sukladno potrebama svih pogođenih područja”, apeliraju iz Vlade RH.Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime