“Ovo je Park šuma Marjan. Ili bar ono što je ostalo od nje…” – ovim riječima je Sani Mardešić, gradski vijećnik stranke Pametno započeo “javljanje” s Marjana, pokušavajući skrenuti pažnju na već zaboravljeni problem potkornjaka, odnosno sanacije “pluća grada”…

– Posjećeno je mnogo stabala kao što vidite, a između toga i 7,500 kubika drvne mase koja nije bila označena. Isto tako, uništeno je puno suhozidova koji bi trebali biti obnovljeni što je po ugovoru trebala napraviti tvrtka Matima, ali kao što vidimo nitko ništa ne radi. Također, vidimo mnogo grana drvne mase koja je nije odnesena iz šume nakon sječe. Što radi Javna ustanova Park šuma Marjan?

Grad Split je predvidio još dva milijuna kuna za borbu protiv potkornjaka, ali kako ta sredstva neće biti utrošena, mogla bi se prenamijeniti za pošumljavanje. Kako smo došli u situaciju da je rad vijeća blokiran, to gradonačelnik više ne može napraviti zbog ucjene svog koalicijskog partnera.

Što će biti s Marjanom? Kad će biti saniran? To nitko ne zna. – prozvao je Mardešić odgovorne za nebrigu i nerad na Marjanu.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime