Izbornik velške nogometne reprezentacije Ryan Giggs izazvao je brojne polemike nakon što je na popis kandidata za utakmice protiv Hrvatske i Slovačke u kvalifikacijama za EURO 2020. uvrstio krilnog igrača Derby Countyja Toma Lawrencea koji je koncem rujna u pijanom stanju izazvao prometnu nesreću u kojoj je ozlijeđen njegov suigrač Richard Keogh.

Lawrence je nakon klupskog ‘team buildinga’ u alkoholiziranom stanju izazvao prometnu nesreću sudarivši se s automobilom koji je vozio njegov suigrač Mason Bennett, a zatim se zabio i u stablo. Lawrence i Bennett su prošli bez ozljeda, međutim stradao je kapetan Derbyja Richard Keogh koji se vozio s Lawrenceom. U sudaru mu je teško ozlijeđeno koljeno i za njega je ova sezona završila.

Lawrence i Bennett su završili u pritvoru, nakon triježnjenja pušteni su na slobodu, a uskoro ih očekuje suđenje.

Očekivalo se kako će Giggs barem privremeno prekrižiti ‘nestašnog Lawrencea’, međutim ipak ga je uvrstio na popis kandidata za utakmice protiv Slovačke i Hrvatske.

– To mi je bila najteža odluka otkako sam izbornik. Puno sam o tome razmišljao, nije bilo lako i još uvijek nije lako. Ljudi imaju pravo na svoje mišljenje i znam da su mišljenja podijeljena. Ali da ga nisam izabrao, bilo bi kritika i od strane nogometne zajednice – kazao je Giggs za britanske medije.

Lawrence i Bennett se moraju pojaviti na Derby Magistrates sudu 15. listopada – dva dana nakon ogleda protiv Hrvatske, javljaju Sportske novosti.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime