Veliki hip-hop koncert u Cirkusu: Kandžija i Gole žene stižu u Split

Dijelimo 3X2 ulaznice za koncert u splitskom Cirkusu

U zadnje vrijeme često se vidi hashtag #nemalabavo, vjerojatno ste čuli i pjesmu negdje, a sada imate priliku to i doživjeti u Splitu. Uživo.


Svi reperi su više manje isti, čuo si jednu stvar i odmah ih znaš sve. Ovdje to nije slučaj. Najbolji i najjači hrvatski hip-hop bend i šire umjesto da sami sebe hvale i drukaju kako su super, radije se popnu na binu i otpušu svakoga tko stane blizu. Stjepko se zove Kandžija Osjekanović. Poznat i kao Rimokatolik te kao jedan od naših najvećih domoljuba.

Također je i humanist, reper i ljubitelj šilterica te zelenih beretki, kojih posjeduje preko desetak i to u različitim bojama. Dolazi iz Osijeka a trenutno prebiva u Zagrebu. Završio je OŠ Vladimir Nazor, s malo neopravdanih i samo dva ukora. Prapradjed je svirao tamburu i harmoniku, dok on ne svira ništa. Trenutno je na postdiplomskom na svemirskim znanostima, na odsjeku poljoprivrednog fakulteta. Ima bečku školu, no nikad mu je nisu priznali zbog previsokih ocjena te sumnjivog austrougarskog pečata. Uličnu diplomu posjeduje od svoje 16. godine te ju uvijek nosi sa sobom, tik pored džepnog izdanja Novog zavjeta.

Kao dijete je sa 6 godina htio u vojsku, no odbili su ga iz neobjašnjivih razloga. Bavi se glazbom od kad zna za sebe, a i prije. Iza sebe ima 4 albuma, i jedan live album, znači 5 albuma. Tekstove piše sam uz pomoć više sile, kaže da je samo kanal. Sada shvaća zašto su mu govorili oduvijek da će kopati kanale. Kao najveće uzore ističe Gandhija i Massima, dok mnogi stručnjaci kažu da podsjeća na Bana Jelačića, buraz Ante Starčevića. Najdraži selebriti par su mu Ruđer Bošković i Maria Antoaneta.


Kao član i glasnik generacija koje su istrpjele ogromne pljačke, ne samo umjetnina nego i medvjeda, kao i ostalih dobara građana, jednako kao i svoji vršnjaci razmišlja o odlasku iz zemlje. Posjeduje kičmu te ima bend imena Gole žene, koji se sastoji od šest odjevenih muškaraca. A to su: Darkan Kingić, Funky G, Divlja Baranja, Midi Cobain, Pips i naravno Toxara. Ti muškarci su pomno odabrani, podaprani, najbolji svirači instrumenata koje je ikada sreo. Na kraju 2015. izašao je njihov album Nema labavo. Afroslavonija 4 life.ALBUMI:
2009. Narodnjaci
2011. Koktel od rakije
2012. Zlatne žbice
2014. Folder s Golim ženama
2015. Nema labavo

+2006. Jea (demo mixhejt)
+ 2013. Dvojezična ploča ep (w/Bvana)

Nagradna igra

Portal Dalmacija danas vam u suradnji s Lumer shopom daruje 3X2 ulaznice za koncert Kandžije&Gole žene u splitskom klubu Cirkus(Monty Python) 31. ožujka te Kandžija hoodicu. Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebno je u komentarima označiti koga bi poveli na koncert, podijeliti objavu na svom Facebook zidu javno i lajkati stranicu Lumer shopa. Sretne dobitnike ćemo izvući na dan koncerta. Sretno!

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0