UŽAS Obitelj s dvoje male djece četiri dana spava u autu: Hladno je, ali mama nam upali grijanje…

"Apeliram ako tko ima kontejner ili kakvu kamp kućicu da nam posudi da nije hladno djeci"


Obitelj Cerovski u mjestu Greda pored Siska već četvrtu noć zaredom spava u autu. Roditelji i dvoje djece četiri dana nisu na duže vrijeme ulazili u kuću od straha, ne mogu koristiti sanitarni čvor, okupati se. Tea (5) i Gabrijel (6) s majkom i ocem spavaju u autu, prenosi portal 24 sata.


– Nažalost i četvrtu noć smo ovdje. Obilaze nas mještani što voze hranu i prijatelji te kumovi. Crveni križ k’o Crveni križ nije bio ovdje. U kući se sve slupalo, wc uopće nije za uporabu. Htio bih se zahvaliti gospodinu Ivanu Grgiću iz Zadra koji mi je omogućio bojler i vešmašinu. Već smo na rubu živaca, iscrpljeni smo, ne spavaš čitavu noć jer je hladno – započinje gospodin Cerovski.

Neki ljudi jednostavno ne žele napustiti svoje kuće jer to za njih nije samo objekt, već dom u punom smislu te riječi. Nešto što su gradili i za što su se borili u životu, a sad je skoro pa neupotrebljivo.

– Teško je ostaviti kuću, čuo sam da ima pljački. Ona mora u ponedjeljak na posao, ja moram u utorak. Ako odem nekud to moram pravdati. Naravno, poslodavci su mi ponudili pomoć i ponijeli se fer i korektno, ali strah me odvojiti se od obitelji. Tea je jako vezana uz mamu, a ima i bronhitis – govori otac i moli:

– Apeliram ako tko ima kontejner ili kakvu kamp kućicu da nam posudi da nije hladno djeci. Kuća je kao da ideš pred cijev koju ne znaš kad će opaliti – piše 24 sata.

Na stražnjem sjedištu automobila spavaju Gabrijel (6) i Tea (5).

– Bojim se potresa, nije mi baš dobro spavati u autu. Zima mi je. Ušli smo jednom u kuću i krenuli jesti, ali odmah je nešto udarilo. Od straha nas boli trbuh – govori maleni Gabrijel, a sestra dodaje:

– Hladno mi je, ali mama upali grijanje – samo je rekla malena Tea, piše portal 24 sata.

U automobilu je i majka Slađana koja govori da imaju još malo goriva, ali otići će na benzinsku. No, obitelj Cerovski moli za kamp kućicu ili kontejner u kojem će se djeca moći ugrijati kraj svog doma, u malom naselju Greda kraj Siska…

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
37
Grrr
2
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime