Uz simboliku mira zasjala je druga adventska svijeća u Đardinu

Svjetlost druge adventske svijeće obasjala je večeras namjerne i slučajne prolaznike u Đardinu na Adventu u Splitu.


Betlehemska svijeća, kako se još naziva, donosi simboliku mira i spokoj svima koji spremno iščekuju slavlje Božića. Pod sloganom „Ljubav nas spaja”, sve do 6. siječnja Split postaje izvor nove nade oslanjajući se upravo na ljubav koja svaku osobu spaja s najmilijima, čak i kada im je, uslijed pandemije, oduzeta prisnost i mogućnost zagrljaja.


Cjelokupni koncept Adventa u Splitu „Ljubav nas spaja“, baziran je na četiri adventske svijeće kao simbolima predbožićnog vremena. Prva, prorokova svijeća koja donosi nadu i iščekivanje velikog slavlja Isusova rođenja upaljena je prošloga vikenda, a današnjim slavljem druge svijeće bližimo se tome danu kroz simboliku mira i opraštanja. Treća, pastirska svijeća, donosi radost i veselje, dok je posljednja svijeća anđela najveća i simbolizira ljubav. Shodno temama svake nadolazeće svijeće, i adventski Split bit će prožet porukama nade, mira, radosti i ljubavi.

žU nedjelju drugog adventskog vikenda, 6. prosinca, najavljen je nastup saksofonista Mladena Baučića Bauche i Trija Baucho od 11:00 sati na Rivi te dolazak svetog Nikole i Djeda Božićnjaka u podne. U prostoru ispred pozornice ograđen je prostor za 25 ljudi kojima će se, pri ulasku, mjeriti temperature i dijeliti zaštitne maske i dezinficijensi, a u slučaju lošega vremena, program se otkazuje.

Blagdanski okusi ovoga Adventa naglašeni su u dobro poznatom Gastroadventu Olje Martinić na kojemu svake nedjelje splitski restorani putem prijenosa uživo pokazuju svoje kulinarske vještine uz svečano paljenje gastroadventskih svijeća i okusa ribe Mediterana. Kulturni program Adventa u Splitu održat će se u suradnji s muzejima i kazališnim kućama, koje će imati i vlastiti prigodni adventski program. Pored multimedijalnih atrakcija i adventskoga uređenja, Advent u Splitu pripremio je i mnoge sadržaje i nagradne igre na svojim kanalima društvenih mreža.

Najnovije informacije o cijelome događaju i aktivnostima za pratitelje nalaze se na web stranici Turističke zajednice grada Splita, Facebookovoj stranici Visit Split, Twitterovom profilu visitsplit i Instagramovom profilu visitsplit.

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime