Ceremonija dodjele Oscara, najprestižnije filmske nagrade koja će se ove godine dodijeljivati 92. put, održat će se već 9. veljače. Najveći pobjednik mogao bi biti “Joker” Todda Phillipsa, s čak 11 prikupljenih nominacija, a naći će se, među ostalim, u utrci za najboljeg glumca, redatelja te za najbolji film.

Po deset nominacija “zaradili” su “Irac”, “Bilo jednom u Hollywoodu” i “1917”, dok su “Male žene”, “Parazit”, “Priča o braku” i “Jojo Rabbit” nominirani u šest kategorija.

Uz “Jokera”, u najvažnijoj kategoriji, onoj za najbolji film borit će se još osam naslova, i to “Priča o braku”, “Irac”, “1917”, “Male žene”, “Jojo Rabbit”, “Parazit”, “Ford protiv Ferrarija” i “Bilo jednom u Hollywoodu”. Za najboljeg redatelja natječu se Martin Scorsese (“Irac”), Todd Phillips (“Joker”), Sam Mendes (“1917”), Quentin Tarantino (“Bilo jednom u Hollywoodu”) i Bong Joon (“Parazit”).

 U kategoriji nominiranih za najboljeg glumca našli su se Joaquin Phoenix za ulogu u “Jokeru”, Antonio Banderas za ulogu u filmu “Bol i slava”, Leonardo di Caprio za ulogu u “Bilo jednom u Hollywoodu”, Adam Driver za “Priču o braku” i Jonathan Price za ulogu u “Two popes”.

 Kada je riječ o kategoriji najbolje glumice, za Oscara će se boriti Charlize Theron (Bombshell), Scarlett Johansson (Priča o braku), Renne Zellweger (Judy), Cyntia Erivo (Harriet) i Saoirse Ronan (Male žene).

U kategoriji za najbolji film koji nije na engleskom natjecat će se “Tijelo Kristovo”, “Zemlja meda”, “Jadnici”, “Bol i slava” te “Parazit.”

Nominacije u preostalim kategorijama možete pogledati ovdje.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime