UŠLA JE U POVIJEST Spektakularan doček Barbare Matić na Pujankama: “Stvarno je neopisivo, nemam riječi”

Najbolja hrvatska judašica Barbara Matić (do 70 kg) je ušla u povijest! Postala je svjetska prvakinja i tako, u Budimpešti, osvojila prvu svjetsku seniorsku medalju za hrvatski judo ikad.

Splićanka Barbara Matić na Svjetskom prvenstvu u judu u Budimpešti osvojila je zlato. U kategoriji do 70 kilograma pobijedila je Japanku Yoko Ono. 


Postala je svjetska prvakinja i tako, u Budimpešti, osvojila prvu svjetsku seniorsku medalju za hrvatski judo ikad.

Budimpešta se najavljivala kao generalna proba za Tokio. I kakva je to proba bila! Hrvatska sportašica godine, prema izboru Sportskih novosti, Barbara Matić pokorila je sve i dominirala na Svjetskom prvenstvu te sa 26 godina pokazala kako na Olimpijske igre ide kao jedna od kandidatkinja za medalju.

VEZANI SADRŽAJ


– Stvarno je neopisivo, nemam riječi. Ostavili su me bez komentara. Ja sam očekivala da će to biti veliko, ali ovakvo nešto stvarno nisam očekivala i oduševljena sam. Puno je članova kluba, obitelji, poznanika, svi su tu. Drago mi je da su uz mene i da ćemo tako i dalje. Nastavljamo intenzivno trenirati za Olimpijske igre u Tokiju i odmaramo nakon toga – rekla je za DalmacijaDanas.

Komentar je dao i njen trener Vlado Preradović.– Sreća do krova. Nemam riječi na doček ni na rezultat. Bilo je jako stresno, ali vjerovao sam da Barbara može doći do najvećeg postolja na SP-u. Mislim da je posebna po tome što je uporna, ima cilj ispred sebe. Planiramo trening već u ponedjeljak, pripreme u Poreču i onda Olimpijske igre. Poručujem djeci da treniraju, vjeruju u sebe i imaju pravi uzor ispred sebe – poručio je.

Barbara, članica Judo kluba Pujanke, spektakularno je dočekana na Pujankama.

U nastavku pogledajte fotogaleriju i video dočeka.

Moja reakcija na članak je...
Vau
55
Haha
1
Hagić
6
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime