UMJETNOST BEZ GRANICA Koncert imotskih puhača u nedjelju u Galeriji Meštrović

Prigodom ovog koncerta svojim umijećem muziciranja predstavit će se prvonagrađeni puhači na regionalnom i državnom natjecanju te dječji zborovi

Na sedmom koncertu ovogodišnjeg ciklusa koncerata Umjetnost bez granica pod nazivom “Glazba s Modrog jezera”, koji će se održati u Galeriji Meštrović u nedjelju 25. veljače s početkom 11 sati, nastupit će učenici Glazbene škole Dr. fra Ivan Glibotić Imotski.


Učenici ove škole već godinama postižu izvrsne rezultate na raznim natjecanjima, a imotski puhači postali su svojevrstan „brend“ u Hrvatskoj. Prigodom ovog koncerta svojim umijećem muziciranja predstavit će se prvonagrađeni puhači na regionalnom i državnom natjecanju te dječji zborovi.

Na programu koncerta su djela J. Guerrera, H. A. Vandercooka, B. Brittena, A. Srzića, B. Bjelinskog, E. Cossetta i drugi.

Doživite nedjeljno jutro ispunjeno nadahnutim zvucima klasične glazbe u jedinstvenom ambijentu središnje dvorane, koju je veliki Meštrović namijenio upravo glazbi i plesu.

Ulaz u Galeriju i na koncert je besplatan!

Ciklus Umjetnost bez granica pokrenut je u suradnji Prokulture – Split i Muzeja Ivana Meštrovića uz podršku Grada Splita u siječnju 2009. godine u povodu obilježavanja Dana međunarodnog priznanja Hrvatske. Od tada do danas svake posljednje nedjelje u mjesecu na matineji u 11 sati u sklopu Ciklusa u Galeriji Meštrović na koncertima su nastupili brojni, sjajni učenici svih glazbenih škola u Splitsko- dalmatinskoj županiji i studenti Glazbenog odjela, Umjetničke akademije u Splitu. Gosti Ciklusa bili su i najbolji mladi glazbenici i gosti iz škola i akademija diljem Hrvatske te inozemni gosti.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0