UMJETNOST BEZ GRANICA Komorni orkestar iz SAD-a u nedjelju u Galeriji Meštrović

Gosti koncerta, su mladi i talentirani učenici Glazbene škole Josipa Hatzea , gitarist Filip Mišković i sopranistica Ivona Bosančić Lasić

U sklopu svoje turneje Jadranom, u nedjelju 08. travnja s početkom u 12 sati, u atriju
Galerije Meštrović, publici će se predstaviti I Giovani Solisti, komorni orkestar iz
Sjedinjenih Američkih Država, pod ravnanjem mo. Emmetta Drakea.


Uz njih, kao gosti koncerta, nastupit će mladi i talentirani učenici Glazbene škole Josipa
Hatzea Split, gitarist Filip Mišković te sopranistica Ivona Bosančić Lasić.

Osnovan 1983. godine, I Giovani Solisti komorni je orkestar sastavljen od najboljih srednjoškolskih svirača iz srednjih škola Hall i Conard u zapadnom Hartfordu, u saveznoj državi Connecticut. Skupina se sastaje kako bi izvodila raznovrsna djela iz repertoara za orkestre, od Henryja Purcella do Erica Ewazena. Orkestar redovito obilazi Europu, tako je nedavno nastupio u Španjolskoj, Portugalu, Italiji i Austriji. Ove će godine prvi put imati turneju po Hrvatskoj, u sklopu koje će nastupiti u Dubrovniku, Splitu, Zadru, Opatiji i Puli.

Na programu koncerta djela su E. Griega, A. Footea, F. Mendelssohna, D. Shostakovicha, J. Williamsa, F. Núñeza i dr.

Ulaz u Galeriju i na koncert je besplatan!Ciklus Umjetnost bez granica pokrenut je u suradnji Prokulture – Split i Muzeja Ivana Meštrovića uz podršku Grada Splita u siječnju 2009. godine u povodu obilježavanja Dana međunarodnog priznanja Hrvatske. Od tada do danas svake posljednje nedjelje u mjesecu na matineji u 11 sati u sklopu Ciklusa u Galeriji Meštrović na koncertima su nastupili brojni, sjajni učenici svih glazbenih škola u Splitsko- dalmatinskoj županiji i studenti Glazbenog odjela, Umjetničke akademije u Splitu. Gosti Ciklusa bili su i najbolji mladi glazbenici i gosti iz škola i akademija diljem Hrvatske te inozemni gosti. Organizatori koncerta su Prokultura – Opservatorij kulturnih politika – Split, Glazbena škola Josipa Hatzea Split i Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu. Suorganizator i domaćin su Muzeji Ivana Meštrovića. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ureda državne uprave u Splitsko – dalmatinskoj županiji, a medijski promotor Ciklusa je HRT – Radio Split.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0