U potoku koji prolazi pokraj Mosorske ulice u dužini jednog kilometra prema TTTS-u ogledava se nekultura građana na najgori mogući način, uništavanjem prirode i svijeta u kojem živimo.

Potok je zatrpan gomilom smeća koje je vjerojatno povukla bujice koju je uzrokovala kiša koja pada posljednjih dana. Potok je tako zatrpan golemom količinom plastične ambalaže i vrećica, ali ima i glomaznog otpada.

Podsjetimo, što se tiče glomaznog otpada, elektroničkih i električnih uređaja koje ste namijenili za smeće ‘na području Grada Splita odvoz glomaznog otpada organiziran je na način da svaki gradski kotar / mjesni odbor ima dva dana u mjesecu kada je moguće naručiti besplatan odvoz glomaznog otpada. Termini odvoza po gradskim kotarevima / mjesnim odborima nalaze se na mrežnoj stranici Čistoće. Potrebu za odvozom glomaznog otpada može se javiti tajnicima gradskih kotareva / mjesnih odbora.

Ukoliko postoji potreba za odvozom glomaznog otpada van predviđenih termina zahtjev se može uputiti direktno Čistoći d.o.o. putem web zahtjeva za odvoz glomaznog otpada. Otpad je potrebno pripremiti dan prije predviđenog odvoza, u svojem dvorištu ili okućnici, na površini dostupnoj vozilu Čistoće d.o.o.

Građani svoj glomazni otpad mogu direktno dovesti i besplatno odložiti u reciklažnom dvorištu na odlagalištu Karepovac.

GRAĐEVINSKI OTPAD NE SMIJE SE OSTAVLJATI NA JAVNIM POVRŠINAMA I NJEGA ČISTOĆA d.o.o. NE ODVOZI.Za besplatan odvoz EE (električnih i elektroničkih) uređaja svi građani mogu nazvati tvrtku TEHNOMOBIL – SPLIT na telefon 021/382-011 te će oni u najkraćem roku preuzeti EE otpad na vašem kućnom pragu. Građani također mogu svoj EE otpad donijeti i odložiti na adresi Stinice bb, Split.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime