Danijela Dvornik potpuno se dala zdravom životu, a svoje savjete često objavljuje na društvenim mrežama. Uz povećanu tjelesnu aktivnost, veliku važnost daje i prehrani.

Na Instagramu je otkrila recept za zdravu tortu, kako ju je nazvala.

“Recept ove ljepotice potražite u storiju (morate prstom potegnuli prema gore, swipe). Zbilja je super, zdrava, bez dodatka šećera… Baš za one koji žele nešto slatko a moraju paziti na kilograme” – napisala je Dvornikova.

Sastojci

12 (250g) svježih datulja bez koštica

125g oraha grubo usitnjeno
1/3 šalice isjeckanog kokosa (mrvice)
1/3 šalice kokosovog ulja
3 avokada
400ml kokosovog mlijeka (u limenci)
Agavin  sirup ili od javora
2 limete, fino naribana korica (rezervirajte nešto za ukrašavanje) i 1/3 šalice soka
1/3 šalice chia sjemenki
Svježe maline, jagode,borovnice
Postupak:
1.

Podmažite i podložite podlogu od 20 cm okrugle posude.kalup za pečenje torte
 
2.
Ubacite datulje, orahe, kokosove mrvice i kokosovo ulje u procesor hrane i pulsirajte dok ne usitnite. Prebacite u pripremljeni kalup i ravnomjerno utisnite smjesu u kalupu. Stavite u hladnjak.
3.

Ubacite avokado, kokosovo mlijeko, javorov sirup, limunovu koru, sok od limete i chia sjemenke u procesor hrane i obradite sve dok se ne stvori glatka smjesa. Prelijte bazu i ravnomjerno rasporedite. Smjestite u hladnjak preko noći.

4.
Izvadite kolač od tave i stavite na stalak za torte. Ukrasite voćem i ukusom limete.

SAVJET
5.
Tortu je najbolje napraviti dan prije i ostaviti je u hladnjaku preko noći. Svi znamo da u našim dućanima avokado nije baš dozrio, prilično je tvrd, postoji trik koji će ga brže omekšati, a sve što vam je potrebno jest papirnata vrećica i jabuka. Stavite avokado i jabuku u papirnatu vrećicu, presavijte vrećicu tako da je zatvorite te je ostavite preko noći. Ujutro ćete pronaći avokado koji će biti idealan za konzumaciju.♥

Dobar tek!