UKLONJENO JE STABLO KOJE JE PALO NA STAZU NA MARJANU Park Šuma Marjan poručuje: “Čuvajmo Marjan, ali čuvajmo i sebe u šetnjama šumom”

[FOTOGALERIJA] "Bitno voditi računa o vlastitoj sigurnosti"

Iz Park šume Marjan jutros su izvijestili da je uklonjeno drvo koje je u blizini Gospe od sedam žalosti jučer palo i prepriječilo put građanima koji su nedjelju odlučili provesti na Marjanu.


“Riči su suvišne, žalosno”: Palo stablo na stazu na Marjanu

Evo što su napisali:

“Jutros su djelatnici JU PŠM uklonili drvo u blizini crkve Gospe od sedam žalosti koje je padom prepriječilo put, ali i dalje pozivamo sve posjetitelje da vode računa o vlastitoj sigurnosti šetnje šumom, te nam dojave uočene izvale stabala, kako bismo intervenirali uklanjanjem.

A koliko je bitno voditi računa o vlastitoj sigurnosti govori i Zakon o šumama:

Članak 12.

(1) Fizičke osobe mogu se kretati šumom ili šumskim zemljištem kao posjetitelji šuma, ako nije drugačije određeno ovim Zakonom ili drugim propisom.
(2) Posjetom šumi ili šumskom zemljištu smatra se šetnja i ostali oblici građanskog uživanja u šumi i/ili šumskom zemljištu, bez stjecanja imovinske koristi.
(3) Posjetitelji šuma ili šumskog zemljišta preuzimaju sve rizike kojima su izloženi prilikom kretanja šumom ili šumskim zem­ljištem.
(4) Trgovačko društvo i šumoposjednici nisu dužni poduzimati posebne mjere opreza prema posjetiteljima šuma niti se mogu smatrati odgovornima za bilo kakve štete ili ozljede koje pretrpe takve osobe, osim ako su bile nanesene namjerno ili grubom nepažnjom prilikom obavljanja redovne djelatnosti gospodarenja šumom.Zato – čuvajmo Marjan, ali čuvajmo i sebe u šetnjama šumom”, napisali su iz Park šume Marjan.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime