Nakon što je Index prvi objavio fotografije iz kluba uhićenog šefa Janafa Dragana Kovačevića, u koji su zalazili brojni dužnosnici i trojica ministara, uslijedila je žestoka reakcija ugostitelja.

Index je objavio kako su se tijekom lockdowna, dok je ugostiteljska industrija bila zatvorena naređenjem Stožera civilne zaštite, Kovačevićevi prijatelji, uključujući i trojicu ministara u Plenkovićevoj vladi, okupljali i družili u privatnom klubu direktora Janafa.

Predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak u razgovoru za RTL komentirao je cijelu aferu. Kaže da je vrijeme za oštrije poteze ugostitelja.

“Tražimo pravni put da otvorimo klubove, upravo sam zvao odvjetnika da nam ponudi zakonsku regulativu. Nećemo se pridržavati mjera, razmaka, bit ćemo otvoreni za sve članove klubova. I svi ćemo raditi kao klubovi, samo da kroz zakonsku regulativu vidimo kako je to moguće izvesti”, kazao je i dodao:

“Vidjet ćemo kroz pravni put kako reagirati na ilegalno zatvaranje.”

Brojač novca iza šanka

Još veći bijes ugostitelja izazvalo je otkriće da je iza šanka u klubu stajao – brojač novca.

“Svima u Udruzi nam je šok to što smo vidjeli. Mi nećemo imati brojače novca, nemamo novca za brojače novca. I kad smo kod toga, kako je moguće da nitko tko je bio tamo nije vidio brojač novca i zapitao se čemu to služi? Jesu li oni došli tamo kako bi se ‘rastavili’ i ‘rastalili’ pa igrali belu za novac? Slijedom logike, vodimo se u tom smjeru”, kazao je za RTL Medak.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime