Bura je tijekom utorka u jačanju na cijelom Jadranu. Očekivano, najjači udari se bilježe u Podvelebitskom kanalu, ponegdje i preko 110 km/h. Sljedeća 24 sata udari bure dodatno će ojačati.

Prema podacima DHMZ-a, olujnih udara ima i uz obalu Dalmacije. Bura u makarskom primorju puše u udrima do 86 km/h, a na Marjanu u Splitu dosezali du 76 km/h.

CESTOVNI PROMET

Zbog orkanskog vjetra za sav promet zatvorene su:

dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (13:10). Obilazak je: čvor Sveti Rok- DC50 Gračac – DC27 Obrovac;
državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su:autocesta A6 između čvorova Kikovica i Delnice;
Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene
Paški most (DC106).

Na autocesti A7 Draga-Šmrika, lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Na Krčkom i Dubrovačkom mostu (DC8) promet je zabranjen za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Zbog jakih, bočnih udara vjetra na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić vozi se uz ograničenje brzine.

Kolnici su mokri i skliski u Lici, Dalmaciji i Slavoniji. Vozače pozivamo da brzinu i način vožnje prilagode trenutačnim uvjetima na cesti i pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila.

POMORSKI PROMET

U prekidu je brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak. Katamaran na liniji Split- Bol- Jelsa isplovit će iz luke Split u 16:00 sati na relaciji Split- Stari Grad, bez pristajanja u luke Bol i Jelsa.

Trajektna linija Dubrovnik-Lopud-Suđurađ bit će uspostavljena u 16:00 sati iz luke Dubrovnik, a povratak iz luke Suđurađ u 18:30 sati.

Trajekt na liniji Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirje plovi bez pristajanja u luke Zlarin i Žirje.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime