U sklopu obilježavanja 30. godišnjice osnivanja SZV 4. Brigade ZNG, na aerodromu Sinj održano je natjecanje motornih pilota u preciznom slijetanju pod nazivom „Memorijal samostalnog zrakoplovnog voda 4. Brigade ZNG“. Zbog raskvašenosti piste i lošeg vremena, natjecanje je održano danas u nedjelju, a ne jučer kada je bilo svečano obilježavanje povijesnog događaja stvaranja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na samim počecima Domovinskog rata. Sudjelovalo je osam motornih pilota, uglavnom članova aeroklubova Sinj i Split sa četiri aviona i to dva iz AK Split te po jedan iz AK Sinj i Split Air d.o.o.

Nakon tri serije, najbolji rezultat sa 200 kaznenih bodova ostvario je Igor Jajac te zauzeo prvo mjesto dok su Marino Kotoraš sa 400 kaznenih bodova i Nediljko Ivačić sa 600 kaznenih bodova zauzeli drugo, odnosno treće mjesto. Treba naglasiti da je trećeplasirani Nediljko Ivačić bio pripadnik ove slavne postrojbe i to od prvog dana njenog osnivanja. Svima njima su dodijeljeni prigodni pehari a pobjednik je dobio i prijelazni pehar jer je ideja organizatora da ovo natjecanje postane tradicionalno kao živi spomen na jedan od slavnih dana naše novije povijesti. Nagrade su uručili Matko Raos – ratni zapovjednik postrojbe, Neven Bazina – pripadnik postrojbe i jedan od njenih osnivača te Zvonko Kovačević – pripadnik postrojbe i sadašnji predsjednik Aerokluba Sinj. Nositelj teničke provedbe natjecanja bio je Ivan Tomasović – upravnik aerodroma Sinj.

„Ideja o ovom memorijalu nastala je prije nekoliko godina među članovima Aerokluba Sinj i nekoliko članova postrojbe. Za ovu godinu, obzirom da je 30. godišnjica planirali smo organizirati i aeromiting a također i ovaj Memorijal ali na kudikamo većem nivou te smo u tom smjeru obavili razgovore sa MORH-om, Splitsko-dalmatinskom županijom i Gradom Sinjom, pripremili smo kandidature za objavljene natječaje, dobili načelnu potporu ministarstava obrane i hrvatskih branitelja te županije ali sve je poremetila ova situacija s virusom. Nama je važno da je ipak krenulo a za dogodine se nadamo puno boljoj situaciji i Memorijalu kakav ovaj događaj i naš kraj zaslužuju“, riječi su predsjednika Aerokluba Sinj Zvonka Kovačevića.

Organizatori i domaćini ovog natjecanja bili su Udruga veterana 2. Bojne 4. Gbr „Cro Angels“ i Aeroklub Sinj.


Moja reakcija na članak je...
Vau
5
Haha
0
Hagić
2
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime