U emisiji ‘More milosrđa’ u petak navečer na Laudato TV gostovala je Simona Mijoković, nekoć poznatija kao Simona Gotovac. I ovaj put svjedočila je o svom preobraćenju od razuzdane djevojke, zatim supruge kontroverznog Ante Gotovca, pa danas do sretno udane žene i majke četvero djece. Nakon što je voditelj emisije pročitao ulomak iz knjige ‘Ljubav liječi’ patera Zvjezdana Linića, najavio je svoju gošću. Prije no što je išta izustila Simoni su potekle suze i briznula je u plač zahvalnosti.

– Zahvaljujem svima, zahvaljujem vama, našim gledateljima, svima koji su molili za nas da dođemo u Hrvatsku, pater Linić je i dalje s nama, rekla je odmah na početku Simona.

Na pitanje voditelja da se prisjeti svog preobraćenja, rekla je:

– Kad sam došla pateru Zvjezdanu sjećam se da mi je puno pričao o Mariji Magdaleni i dok sam ga slušala pomislila sam – pa to sam ja, to su moji grijesi, to je moje tijelo, to je moj život. I hvala dragom Isusu koji me spasio, rekla je Simona koja se poistovjetila s najpoznatijom grješnicom i bludnicom koju je Isus preobratio i danas je svetica.Prisjetila se da je imala 12 godina kad je, kako je rekla ušla u blud:

– Tu su bile cigarete, alkohol, trava, kasnije kokain, dobila sam s 14 godina bulimiju. U svijet prostitucije ušla sam već sa 16 godina, rekla je na rubu suza i prisjetila se da je baš u Samoboru prvi put krenula putem poroka, na prve privatne partyje, u prostituciju.

– A onda sam danas svom suprugu i prijateljici rekla da sam opet baš u Samoboru, gdje sam dotaknula dno, upoznala ljubav svih ljubavi – ljubav koja liječi, oslobađa, koja živi dalje, mog spasitelja, osloboditelja, ozdravitelja, mog ljubljenog Isusa u kojeg je moje srce zaljubljeno već evo bit će u veljači – devet godina.

Na pitanje ju je doveo pateru Liniću, Simona je rekla Ante, misleći na Antu Gotovca kojeg ipak danas ne smatra svojim bivšim suprugom:

– Ante me doveo, Ante. I hvala Isusu na Anti i pozivam sve ljude koji gledaju da mole za Antu. Ne mogu ga smatrati suprugom jer je to bio građanski brak i tako na to gledam od preobraćenja i to svjedočim. On je bio moj najbolji prijatelj, još jedno dijete koje je lutalo sa mnom po ovom svijetu. S njim sam imala duboke rane i rekla da mu nikad neću oprostiti, ali Gospodin je htio da oprostim kao što je Isus opraštao. I to sam učinila kad je došao k meni doma na Knežiju gdje sam tad živjela. Donio mi je sveto ulje, blagoslovljenu vodu i blagoslovljeni križić Tau. Rekao mi je:’Simona shvatio sam Isus je živ, pater Zvjezdan je živući svetac! Moraš doći na Zvjezdanu!’


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime