O tome da je svibanj na isteku jedan od najhladnijih zadnjih pola stoljeća ne treba čekati službenu statistiku, to je jasno svakome tko imalo prati vrijeme.

Uz neobično niske temperature zraka za kraj proljeća, pratilo nas je vrlo kišno vrijeme. Ponegdje je palo višestruko više kiše od oborinskog prosjeka za svibanj. Dani pred nama neće donijeti stabilizaciju vremena, ali će biti postupno toplije.

Današnje najviše dnevne temperature (Pljusak.com)

U petak, subotu i nedjelju promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Najveća mogućnost za suho vrijeme je prijepodne, a za pljuskove u drugom dijelu dana. Čini se da će suhog vremena najviše biti u petak, osobito u sjevernoj Dalmaciji, a najviše pljuskova u drugom dijelu subote. U petak i subotu puhat će slaba do umjerena bura, samo podno Velebita jaka s olujnim udarima. Na otvorenom moru umjerena i pojačana tramontana.

Najviše dnevne temperature u petak od 19 do 24°C, a u subotu i nedjelju od 22 do 27°C.

Nestabilno će biti i početkom sljedećeg tjedna uz izmjene sunčanih i oblačnih razdoblja i povremene pljuskove. Mnoge će razveseliti vijest da će od sljedećeg četvrtka biti osjetno toplije. Već u petak dijelovi Dalmacije mogli bi doseći vrućih 30 stupnjeva.

Koliko će god mnoge obradovati vijest da nam krajem sljedećeg tjedna stižu prve ljetne vrućine, toliko će druge obeshrabriti to da se zapravo ne vidi dan bez mogućnosti popodnevnog pljuska…Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime