U krv si ubrizgao čaj od “čarobnih gljiva” i završio u bolnici: “Sada rastu u njegovoj krvi”

Prilikom provjera i testova, doktori su otkrili da "vrsta gljiva koju si je ubrizgao sada raste u njegovoj krvi"


Nakon što si je u krv ubrizgao “čaj” napravljen od tzv. “magičnih gljiva”, one su 30-godišnjem muškarcu počele rasti u žilama te je hospitaliziran.


Neobičan slučaj objavljen je u znanstvenom časopisu Journal of the Academy of Consultation-Liaison Psychiatry. Pacijent, kojeg su doktori nazvali Gospodin X, pokušao se na taj način sam izliječiti ovisnosti o opioidima i depresije, piše IFLScience.

Na hitnu su ga doveli članovi obitelji koji su rekli da je prestao uzimati lijekove za bipolarni poremećaj tipa I., nakon čega su uslijedile izmjene maničnih i depresivnih stanja uma. Gospodin X je počeo istraživati terapijske učinke uzimanja mirko doza droge LSD i psilocibina – psihodelične tvari koja se javlja na više od 200 vrsti gljiva.

Brojna klinička ispitivanja pokazala su da psilocibin može pozitivno utjecati na organizam i olakšati stanje teške depresije, anksioznosti te egzistencijalne krize terminalno bolesnih pacijenata. No, u tim je slučajevima bilo riječ o kontroliranim istraživanjima gdje se lijek uzimao oralno, prenosi RTL.

Gospodin X je umjesto toga odlučio skuhati “čaj od gljiva”. Nakon što ga je obitelj pronašla nekoliko dana kasnije, već je razvio brojne simptome, kao što su žutica, mučnina, proljev, zbunjenost i povraćanje krvi. Također su mu počeli otkazivati organi, uključujući bubrege i pluća pa je smješten u jedinicu intenzivne njege.

Prilikom provjera i testova, doktori su otkrili da “vrsta gljiva koju si je ubrizgao sada raste u njegovoj krvi”.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
0
Molim?
21 KOMENTAR

  1. Čovjek se otrovao, nema sumnje, gljive ne rastu u tijelu. Ako je to gljiva sa slike, radi se otrovnoj gnojištarki. Neke su gnojištarke otrovne, neke jestive ili uvjetno jestive (ne smije se piti alkohol uz njih). Ako je ovdje riječ o stvarnoj dijagnozi koju su postavili liječnici, teško onome tko se liječi kod njih.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime