U prostorijama Općine Dugi Rat potpisan je Ugovor o izgradnji vatrogasnog doma.
Ugovor su potpisali u ime Općine Dugi Rat načelnik gospodin Jerko Roglić i u ime izvođača Građenje Split d.o.o. član uprave gospodin Petar Kalinić. Vrijednost potpisanog ugovora je 3.184.130,25 kn + PDV (3.980.162.81 kn), a rok završetka 6 mjeseci, od dana uvođenja u posao.

VEZANA VIJEST:
– ISPUNJENJE SNA VATROGASACA Već za desetak dana kreće izgradnja novog vatrogasnog doma u Dugom Ratu

Načelnik Roglić rekao je za Dalmacija Danas da će se novi vatrogasni dom graditi na prostoru bivše tvornice Dalmacija, na mjestu bivšeg radničkog restorana, a predviđena površina je 2 tisuće kvadrata. Rok završetka radova je šest mjeseci.

– 15-godišnja borba bivših uprava DVD-a, zahvaljujući bivšim vijećnicima došlo se do lokacije i dobile su se građevinske dozvole. Sada je Općina uz pomoć Županije krenula u realizaciju prve faze izgradnje novog vatrogasnog doma koja obuhvaća građevinske radove s instalacijama. Tako ćemo konačno napustiti privatne prostore koje koristimo i koji su derutni. Pravo korištenja dijela prostorija na drugom katu sigurno će imati i lokalne udruge, a dio će koristiti i Općina. Procjenjujemo da se radi o 80 posto gornjeg kata, gdje bi i Općina koristila prostore dvorane – rekao nam je predsjednik DVD-a Dugi Rat Frane Marčić.

Pojasnio je u kakvim uvjetima vatrogasci sada rade:

– Primjerice, tijekom zadnjeg potresa sa zidova i plafona su otpadali razni komadi, sve je to rizično. Svaka manja operativnost našeg društva je manja zaštite stanovnika Dugog Rata. Sretni smo da ćemo napokon imati nove uvjete rada – kaže nam Marčić ističući nadu da će se vatrogasci u novi dom useliti na početku sezone 2020. godine.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime