Međunarodni dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj obilježen je u petak u Murteru ronilačkom akcijom čišćenja podmorja u kojoj je sakupljeno više od tone i po otpada koji je nesavjesnim ponašanjem pojedinaca “ležao” na morskom dnu, te podjelom brošure “Eko vodič” čiji je autor direktorica TZO Murter-Kornati Mateja Bašić.

U organizaciji TZO Murter-Kornati i Općine Murter Kornati, akcija čišćenja podmorja provodila se na području od centra Murtera do plaže Luka. U akciji su sudjelovali ronioci tvrtke “Najada diving”, Powerlifting klub “Šibenik”, ronioci iz Sv. Filipa i Jakova, Pakoštana te mnogi lokalni ronioci s položenim certifikatima, piše Murter News.

Brodicama koje su od ronilaca preuzimali težak “otpadni ulov” iz mora prikupljen u velike vreće, upravljali su volonteri iz privatnog sektora i Općine Murter Kornati. Ovom prigodom, podijeljen je “Eko vodič”, brošura koja će biti dostupna za preuzimanje u PDF formatu na službenim web stranicama i na info pultu TZO Murter Kornati. Brošura je pisana na hrvatskom i engleskom jeziku, a otisnuta je na recikliranom papiru.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime