Općinsko državno odvjetništvo u Metkoviću se odlučilo na službeno otvaranje istrage protiv tri liječnice te jedne medicinske sestre zbog slučaja koji je koncem 2018. godine šokirao Hrvatsku i Metković, kada je preminuo tada devetogodišnji Gabrijel Bebić.

Nakon provedenih izvida i pribavljenih potrebnih mišljenja te dokumentacije, doneseno je rješenje o provođenju istrage protiv liječnica te medicinske sestre zbog osnovane sumnje u kazne no djelo protiv zdravlja ljudi nesavjesnim liječenjem, koje se dogodilo u dva navrata.

Propustile adekvatno pregledati dijete i utvrditi ozbiljnost njegovog zdravstvenog stanja?

Prema rješenju o istrazi tužiteljstva u Metkoviću, postoji osnovana sumnja da su okrivljenice 9. i 10. prosinca 2018. u Metkoviću, u postupku liječenja devetogodišnjaka propustile adekvatno pregledati dijete i utvrditi ozbiljnost njegovog zdravstvenog stanja te poduzeti daljnje potrebne radnje u cilju hitnog medicinskog premještaja djeteta u Klinički bolnički centar Split na daljnje pretrage i hospitalizaciju.

Prvookrivljena je 31-godišnja dežurne liječnice Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije, Ispostava Metković zbog postupanja 9. prosinca 2018. godine u 10,43 sati, drugookrivljena je 48-godišnja dežurna liječnica u istoj instituciji, ali zbog postupanja 10. prosinca u 2,07 sati kada su roditelji malenog Gabrijela ponovno stigli pred Hitnu. Trećeokrivljena (32) je medicinska sestra zaposlena u specijalističkoj pedijatrijskoj ordinaciji zbog postupanja 10. prosinca 2018. godine oko 8,15 sati te je konačno četvrtookrivljena 36-godišnja dežurna liječnica iz jutarnje smjene Zavoda za hitnu medicinu u Metkoviću zbog postupanja 10. prosinca iste godine u 8,30 sati.

Prema tužiteljstvu, osnovano se sumnja da je zbog propusta četiriju okrivljenica, 10. prosinca došlo do daljnjeg teškog pogoršanja dječakovog zdravstvenog stanja, uslijed čega je devetogodišnjak, unatoč njegovom hitnom smještaju u Kliničkom bolničkom centru Split (Klinika za dječje bolesti, Zavod za intenzivnu pedijatriju s postintenzivnom skrbi) te svim poduzetim hitnim liječničkim radnjama i mjerama, preminuo 11. prosinca 2018. u 8,01 sati.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime