Hrvatska demokratska zajednica Trogir putem ovog priopćenja izražava svoje nezadovoljstvo kriznim mjerama zbog pandemije virusa COVID-19.

– Smatramo da su trenutne mjere, koje su na snazi u Gradu Trogiru, nedovoljne i neučinkovite za široke slojeve stanovništva i gospodarstva u cjelini.
Od gradske vlasti nismo do sada čuli paket mjera pomoći gospodarstvu i turističkom sektoru, a HDZ kao oporbena stranka predlaže ukidanje komunalne naknade za sve pravne osobe i građane grada Trogira, kao i smanjenje cijene odvoza otpada poduzetnicima koji su pogođeni mjerama zabrane rada, ukidanje parafiskalnih nameta, odgodu svih ovrha i prisilnih naplata, kao i potpore usmjerene likvidnosti tvrtki i obrta, započinju trogirski HDZ-ovci.

Kako navode, HDZ Trogir već se protivio smanjenju plaća službenicima i radnicima u gradskoj upravi, komunalnoj tvrtci Trogir Holding d.o.o. i gradskim ustanovama koji imaju neto primanja manja od 5.000,00 kuna.

– Protivno tome, gradonačelnik Trogira Ante Bilić pokazao je socijalnu neosjetljivost, jer sadašnje plaće nisu dostojne za pristojan život. Sugerirali smo da teret smanjenja plaća snose oni koji imaju najviše plaće, a to su gradonačelnik, zamjenici gradonačelnika, pročelnici odjela, predsjednik uprave Trogir Holdinga d.o.o. i uprava, te direktori gradskih ustanova. Gradonačelnik Ante Bilić izjavio je da nije gradonačelnik samo zaposlenih u gradskoj upravi, a po mjerama ispada da jest, jer u ovim kriznim vremenima vidi se da su projekti i podizanje kredita od 13,7 miljuna kuna bili megalomanski, i padaju na teret građana. Mi kao konstruktivna oporba tada smo bili protiv toga, govore.

Nerealno planiranje je rezultiralo nerealnim trošenjem, kažu.

– Zato danas imamo praznu gradsku blagajnu, a bez turističke sezone će biti još praznija. Postavlja se pitanje, kako platiti sve dolazeće obveze, kredite i plaće? Bez gospodarstva i turizma ne može se ni održati proračun, pa funkcioniranje grada doći će u pitanje.
Ne želimo da se to dogodi, zato na vrijeme pozivamo vlast da izađe sa dodatnim paketom mjera pomoći gospodarstvu i građanima, dok ne bude prekasno.
Apeliramo gradonačelniku da raskine bespotrebne ugovore sa odvjetničkim društvom, PR agencijom i svim vanjskim izvođačima i započne mjere štednje od sebe.
U vremenima krize se prepoznaju lideri za razliku od političara opće prakse, zaključuju iz HDZ-a Trogir.5 KOMENTARI

  1. Licemjerni do bola…
    Još uvijek se grad oporavio nije od vladavine kradezea a sada mažu oči javnosti ovim jeftinim trikovima.

    Sram vas bilo i stid!

    Bolje bi vam bilo iščanit se iz te lopovske stranke i pokušat zarađivat normalno kao i mi smrtnici.

  2. Da zamole pupovca, sanadera i linića, hdz , sdp, sdss i hns da oni otvore svoje “kese”, kod njih bi se dosta toga moglo naći, pa oni vladaju i pune je SA KOLJENA NA KOLJENO od 1918 do danasa! Tek mesića, milanovića, plenkovića, škoru njihove su još punije a plus zarada u vladavini, oni su se bogatili po Americi i Europi dok su bojovnici HOS-a i HVO-a branili Hrvatsku od srbske i jugoslavenske AGRESIJE!?

  3. Da zamole pupovca, sanadera i linića, hdz , sdp, sdss i hns da oni otvore svoje “kese”, kod njih bi se dosta toga moglo naći, pa oni vladaju i pune je SA KOLJENA NA KOLJENO od 1918 do danasa! Tek mesića, milanovića, plenkovića, škoru njihove su još punije, a plus “zarada” u vladavini, oni su se bogatili po Americi i Europi dok su Bojovnici HOS-a i HV-a branili Hrvatsku od srbske i jugoslavenske AGRESIJE!?

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime