Trogir traži čelnu osobu TZ-a, gradonačelnik Bilić: Vrijedni i kreativni – čeka vas posao iz snova!

Nadamo se da ćemo privući kvalitetnog profesionalca koji će znati kapitalizirati potencijal Trogira i čiji će entuzijazam pratiti naše planove i projekte, poručio je gradonačelnik Trogira


Turistička zajednica Grada Trogira raspisala je natječaj za novog direktor/icu. U trenutku kada je napravljena nova brand strategija grada i kreće se u implementaciju, te su paralelno s tim započele pripreme za novu sezonu, traži se osoba koja će rukovoditi turističkim potencijalom jednog od najljepših obalnih gradova s više od 100 godina tradicije turizma.


Natječaj je objavljen u Narodnim novinama po jasno definiranim kriterijima koji vrijede za sve turističke zajednice, a traje do 28.12.2019.

– Trogir je dragulj s ogromnim turističkim mogućnostima i potencijalom, ne u smislu masovnosti nego u smislu kvalitete ponude i produljenja sezone. Imamo sve preduvjete za to, od predivne UNESCO-m zaštićene stare jezgre koja još uvijek živi i nije samo kulisa, pa do naša tri otoka, zagore, solidne restoranske ponude, malih OPG-ova…, ali sve to mora i može bolje. Tko god da bude na čelu našeg TZ-a, bit će ujedno i na slatkim mukama, ali imat će postavljene i visoke kriterije za smjer u kojem želimo ići u budućnosti. Turizam je jedna od naših glavnih gospodarskih grana i nadamo se da ćemo privući i dovesti kvalitetnu osobu koja će znati kapitalizirati taj potencijal – rekao je gradonačelnik Ante Bilić.

Trogir je s početkom prosinca zabilježio 148 tisuća dolazaka i 611 tisuća noćenja. U usporedbi s prošlom godinom, rast je u obje kategorije za oko četiri posto, no unatoč dosadašnjem dobrom radu turističkih djelatnika, iz Grada Trogira poručuju da rast nije i ne smije biti jedino mjerilo.

Ante Bilić

– Godinu i pol dana radili smo na novoj branding strategiji grada koja nam otvara ogromne mogućnosti pozicioniranja na domaćem, ali i mediteranskom tržištu. Smatramo da trebamo znati odgovoriti potrebama modernih turista te im osigurati motiv da dolaze barem deset mjeseci u godinu, a s projektom brandiranja destinacije ozbiljno smo krenuli u to. Ponosan sam što smo prvi u Hrvatskoj tako sveobuhvatno započeli taj projekt dok se na nacionalnoj razini o tome tek govori. Zato želimo da se oni najbolji i najkompetentniji profesionalci prijave za čelno mjesto našeg TZ-a – istaknuo je gradonačelnik.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime