TREBA IM STATI NA KRAJ Na sinjskom području se već dugo truju na mačke. Razmišlja se o pokretanju peticije

Slučaj je prijavljen policiji


Već duže vrijeme na području Sinja netko truje mačke, o čemu je nekoliko puta pisao portal Ferata.


Posljednji slučaj trovanja mački dogodio se u petak, na području Gornjeg Suhača, kod trafostanice, na što je prijavom policiji reagirala Sinjanka, dr. sc. Danica Ramljak.

– S obzirom da se primitivcima i monstrumima koji u Sinju, zadnje na Suhaču, sustavno truju mačke ne može drugačije stati na kraj, želim obznaniti da sam upravo MUP-u u Sinju pismeno podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja koji truje mačke. Ovo je sramota prve vrste i odgovorni moraju biti kažnjeni. Jako mi je žao da među nama žive ovakvi neljudi – napisala je Ramljak na Facebook grupi Ajmo bit ljudi.

Pisanu kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja dr. Ramljak podnijela je sinoć Policijskoj postaji Sinj, jer smatra da osoba koja truje mačke mora znati da čini kazneno djelo.

– Mogu razumjeti da netko ne voli životinje, ali ne mogu razumjeti da netko stavlja otrov na javne površine. Onaj tko to čini ne truje samo mačke, već dovodi u životnu opasnost i ljude, pogotovo djecu. Očekujem da će policijski službenici izaći na teren, uzeti otrovane mačke i poslati lešine na analizu kako bi se uzeli uzorci na otrove i poduzele daljnje mjere. S obzirom da je na području naselja Šimci i Suhač bilo više slučajeva trovanja mačaka, znači da se tu nalazi trovač. Policija mora postupiti prema svojim ovlastima i zaštititi građane. Nismo mi grad od 25 milijuna ljudi, već 25 tisuća i lako je otkriti tko je kupovao otrov.’

Trovanje životinja zabranjeno je Zakonom o zaštiti životinja te su za počinitelje propisane novčane kazne, a osim toga trovanje je kažnjivo i Kaznenim zakonom kojim je predviđena kazna zatvora.Dr. Ramljak je kazala je Ferati i kako razmišlja o pokretanju peticije građana, jer smatra da grad mora unaprijediti svoju politiku i brigu o životinjama.

– Peticija bi bila upućena Gradskom vijeću Grada Sinja, a njome bi građani tražili od nadležnih službi i institucija u Gradu da se ovo riješi i da se počne voditi računa o životinjama, posebno napuštenim životinjama koje lutaju gradom i o kojima nitko ne vodi računa – kazala je Ramljak.Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
0
Hagić
2
Hmmm
0
Plač
15
Grrr
5
Molim?
5

1 KOMENTAR

  1. Naša policija je naš sram. Neće oni ni prstom maknuti da bi otkrili tko čini ovaj zločin protiv života. Oni radije protjeruju ljude iz njihovih kuća, rastjeruju one koji ne žele prihvatiti ropstvo. Ali, neće uspjeti. Svatko će odgovarati za to što čini.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime