“Topli vitar” Klape Puntamika, u izdanju CROATIA RECORDS, ljubavna je pjesma, nastala na temeljima dalmatinske glazbene tradicije, prožete modernim zvukom, te prepoznatljivim vokalnim izričajem. Spot za pjesmu sniman je na predivnim lokacijama Korčule, Orebića i Račišća, te na obalama Korčulansko- pelješkog kanala. Pjesma je snimljena u zadarskom studiju Septem Productions, kao i spot, u suradnji sa vjernim suradnicima klape, Ivanom Grancarićem i Marinom Gospićem.

Ova ljubavna balada je, vjerujemo, nastavak priče koju nam pjesmama pjevaju popularni zadarski tići kroz hitove Tija bi te svojom zvat, Lipa i divlja, Plavi anđele, Još me bura Velebitom nosi, U po noći, Moja ljubav najveća te evergreenom Oči boje lavande, a potpisuje je bard dalmatinske pisme, autor i frontman klape Denis Maričić Dendo, ovaj put u suradnji s Lovrom Boticom. Aranžman potpisuje Saša Gajić, gitare je snimio Renato Babić, mandoline Marko Lovrin, vokalni aranžman posložili su Linda Subotić i umjetnički voditelj klape Jure Perica, a mix i mastering vrhunsko su djelo maestra Branimira Jovanovca Banija.

Ženska uloga u spotu pripala je prelijepoj mladoj zadarskoj sopranistici, Gabrijeli Marušić, koja je svojm neposrednošću i mladenačkom ljepotom osvojila članove klape, uz budno oko vizažistice Rafaele Matković. Klapa posebno zahvaljuje na susretljivosti mladom i perspektivnom korčulanskom tenoru Marinu Brčiću.

Denis Maričić Dendo kaže da je oko snimanja ove pjesme vladala jako pozitivna atmosfera, stoga vjerujemo da će “Topli vitri s juga” lako pronaći put do publike, poput lahora koji svojom blagošću nabire površinu najljepšeg mora Jadranskog.

Snimanje spota potpomogli su Grad Korčula i Općina Orebić, zajedno sa svojim Turističkim zajednicama, Korčula hotels, UO Millenium Korčula, Korkyra Shipping, Mjesni Odbor Račišće, Udruga Račiško lito, Bistro Gajeta Korčula, Nautic centar Račišće, Villa Šanko, Vrtovi Svetog Ante i Krojački salon Maja TC Relja Zadar.Glazbenom šetnjom od samostana zadarske franjevačke provincije Gospe od anđela u Orebiću, preko predivne terase hotela Marko Polo, do ljepota Staroga Grada Korčule, njegovih kula, ulica i trgova, te modre uvale Račišća, zaorila se pjesma, za koju poznavatelji klapske glazbe kažu da ima kvalitetu i izvedbu koja jamči novi hit, a ljepote juga Dalmacije čine u spotu pravu turističku razglednicu Korčule i Pelješca.

Pjesmom i kartolinom s juga Klapa Puntamika nastavlja svoj glazbeni put, od Zadra, duž cijeloga juga Lijepe Naše, najavljujući nove projekte u suradnji sa Sanjom Tafra i Markom Dunatovom. Do tada, svojoj vjernoj publici žele, da u zdravlju i veselju uživaju u “Toplim vitrima s juga”.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime