Nedjelja je cijeloj zemlji donijela stabilne vremenske prilike pod utjecajem prostrane anticiklone. Temperature zraka su znatno više od uobičajenih za ovaj dio godine i primjerenije su početku svibnja nego kraju ožujka. Tako je danas u najtoplijem dijelu dana bilo većinom od 20 do vrlo toplih 25 Celzijevih stupnjeva.

Bilo bi i puno toplije da more nije od 13 do 16°C pa i dalje onemogućava još veće zatopljenje na Jadranu.

Iako smo kalendarski zakoračili u proljeće, početkom nadolazećeg tjedna ožujak će nas još jednom podsjetiti da  ima vrlo ćudljivu narav. Još će veći dio ponedjeljka biti sunčano i toplo, a u noći na utorak stiže nam velika promjena vremena koju donosi hladna fronta sa sjevera Europe i plitka ciklona koja će se stvoriti nad srednjim Sredozemljem.

U ponedjeljak će veći dio dana biti pretežno sunčano. Bit će tiho ili uz slab vjetar južnih smjerova. Kasno navečer na sjeveru Dalmacije zapuhat će jaka do olujna bura. Bit će toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 17 do 22°C.

U noći na utorak jače naoblačenje s kišom, ponegdje i pljuskovima s grmljavinom. Kiša će u planinama prijeći u snijeg. Ponegdje je do jutra susnježica moguća i u nekim dijelovima Zagore. Snježna granica na obalnom gorju oko 800 metara nadmorske visine. U drugom dijelu dana postupan prestanak oborina, prvo će zahvatiti sjevernu Dalmaciju. Puhat će jaka do olujna bura. Podno Velebita, Dinare i Biokova bit će i orkanskih udara. Bit će osjetno hladnije s najvišim dnevnim temperaturama od 6 do 16°C.

Srijeda donosi stabilizaciju vremena. Još u početku može biti promjenjive naoblake, ali će ostatak dana biti sunčan i suh. Ujutro jaka bura s olujnim udarima, malo će oslabiti u drugom dijelu dana. Najviše dnevne temperature od 8 ponegdje u Zagori do 18°C ponegdje na jugu Dalmacije.

Do kraja tjedna bit će sunčano i ponovno malo toplije, ali će noći biti prohladne. Bura će imati jake udare još u četvrtak, a onda će od petka dodatno oslabiti.

Detaljniju vremensku prognozu za nadolazeći tjedan čitajte na našem portalu tijekom ponedjeljka.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime