SVI SE NADAJU DOBROM BOOKINGU Kriljani krenuli u turizam, prvi brod sutra “krca” goste na Krku!

Svi su puni optimizma i nade da će biti dobar booking

U pripremi turističke sezone u kriljanskoj luci uvijek je interesantno, rade meštri, maranguni, brusi se, viče, galami, radi se servis na motorima, posade na brodovima rade od ranog jutra do večeri kad zabreca “Zdravo Marijo” na obližnjoj crkvi Svetog Nikole.


Svi puni optimizma i nade u dobar booking na svojim mini kruzerima da mogu zaploviti lipim Jadranom.

Došli smo u porat jer su nam javili da evo sutra već kreće prvi brod “Moonlight” 37,4 m dugačak brod koji pripada premium superior kategoriji krstarenja.

Na brodu kapetan Filip Rakuljić s vridnim sinom Antom nema vrimena za ćakulu, pituraju provu, ali kapetanova supruga Martina Rakuljić u salonu ljubazno nas je primila i uz čašicu Jaegermaistera ispričala lipe vijesti iz njihove agencije “Katarina line”…

– Sutra krećemo u navigaciju, ne znam jel nam to čast što smo prvi Kriljani, sritni smo, ali se i bojimo oće li to stvarno biti ili se otkazati u zadnji tren. Ajmo vjerovati da će bit sve ok!

Jeste li sve napravili u suradnji s vašom agencijom za sigurnost vaših gostiju?

– Obavezno, ko da se ide u normalnu sezonu gdje ćemo raditi 6 mjeseci.

Šta ste trebali za vaše goste pripremiti?– Počev od dezinfekcije, dezinsekcije broda, police osiguranja putnika, svjedožbe, škveri, itd.

Koliko ćete imati gostiju?

– Mi se nadamo da će ih biti 34 putnika, znači pun brod, nacionalnost Austrijanci.

Zanimljivo da su svi biciklisti?

– Da, daa, profesionalni biciklisti.

A znamo koliko je naša županija učinila za razvoj cikloturizma Splitsko-dalmatinske županije i vi ste Kriljani zajedno s vašim turama i biciklističkim stazama po otocima učinili veliku reklamu za cikloturizam!

Kakav je plan plovidbe?

– Ukrcaj je na otoku Krku, 4 otoka 7 dana, Cres, Lošinj, Dugi otok, Rab.

Možemo malo o vašoj posadi, tko su oni?

– Pa posada je ista kao prošle godine imali smo sriće što smo odradili i prošle godine 3 tjedna, dobri su, provjereni, kuhar je iz Ploča, gospodin Joško s asistentom.

Vidimo tu je i vaš sin Ante vrijedan, vrti se okolo, pomaže?

– Je, moj sin Ante, neka se uči, neka ide očevim stopama, ako mu to bude želja. I onda imamo dva konobara, dva mornara, jednu sobaricu, kapetan i dvoje u kužini i to je to.

Mirno more brodu Moonlight i dobar vitar u jedra…


Moja reakcija na članak je...
Vau
64
Haha
3
Hagić
3
Hmmm
2
Plač
3
Grrr
7
Molim?
3

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime