“Cilj je 15 bodova koji će nam biti dovoljni za plasman na Euro”, rekao je Zlatko Dalić nakon 4:0 pobjede protiv Slovačke u petak.

Međutim, planove mu je pokvario Nikola Jurčević sa svojim Azerbajdžanom koji je izvukao 1:1 u Bakuu. Hrvatska je izgubila dva važna boda u borbi za plasman na Europsko prvenstvo 2020., no i dalje ovisi sama o sebi.

 

View this post on Instagram

 

🇦🇿🇭🇷 Podjela bodova / All square in Baku #BudiPonosan #BeProud #Hrvatska #Croatia #AZECRO #Vatreni🔥

A post shared by Hrvatski nogometni savez (@hns_cff) onSamo, ovim remijem iskomplicirala se potencijalno lagodnija situacija. Mađarska, Wales i Slovačka imaju po utakmicu manje od Hrvatske, a već večeras Mađarska u slučaju pobjede protiv Slovačke u Budimpešti može prestići Dalićevu reprezentaciju i pobjeći joj na dva boda uoči okršaja u Splitu, piše Index.

Za Hrvatsku u toj utakmici iz Budimpešte večeras ne odgovara nijedan ishod. Ako Slovačka pobijedi eto ih na bod iza Hrvatske uoči raspleta, ako završi bez pobjednika opet nijedna reprezentacija neće drastično izgubiti korak za Hrvatskom.

Rezultati by SofaScore

Listopad donosi glavninu raspleta. Tada igraju Hrvatska i Mađarska u Splitu gdje se svjetskim viceprvacima nameće pobjeda kao imperativ dok u istom kolu Slovačka dočekuje Wales.

Pozitivno za Hrvatsku je to što međusobne susrete igraju Slovačka i Wales kao i Wales i Mađarska pa će tu doći do gubitka bodova za direktne konkurente, i kao što smo rekli, pozitivna je činjenica da Hrvatska ovisi sama o sebi.

Za Dalića i njegove izabranike ključna bi mogla biti utakmica kod Velšana 13. listopada, tri dana nakon Mađarske u Splitu.

10. listopada

Hrvatska – Mađarska
Slovačka – Wales

13. listopada

Wales – Hrvatska
Mađarska – Azerbajdžan

16. studenog

Hrvatska – Slovačka
Azerbajdžan – Wales

19. studenog

Wales – Mađarska
Slovačka – Azerbajdžan