Ususret Božiću, početak Adventa i ove godine se tradicionalno obilježio u Kaštelima paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu. Ove godine adventski vijenac je postavljen u Kaštel Lukšiću, dug je 18 metara, a izradili su ga profesori i djeca SŠ ”Braća Radić”. Službu riječ i obred paljenja svijeće ove subote predvodio je župnik župe u Kaštel Lukšiću, don. Marijo Buljević. Prvu adventsku svijeću upalila su djeca OŠ ”Bijaći”. U prigodnom programu nastupila su djeca iz dječjeg zbora OŠ ”Ostrog” i VIS-a Anđeli. Svake subote u ovo adventsko vrijeme u 17:00 palit će se svijeća na adventskom vijencu uz prigodni program dječjih zborova te službu riječi kaštelanskih svećenika.

U sklopu parka u Kaštel Lukšiću, gdje se nalazi i adventski vijenac ove godine imamo i jednu novinu tj. Ledenu bajku. Radi se o klizalištu koje je otvoreno ovog petka i za posjetitelje nudi obilje dobre zabave.Za najmlađe, a i one nešto starije koji se žele okušati u klizanju, tu je klizalište, te dvije ugostiteljske kućice koje nude bogatu gastronomsku ponudu, od toplih napitaka, fritula, palačinki i nezaobilaznih kobasica. Novo u ponudi Ledene bajke su sarme u pecivu koje su bile prošlogodišnji hit na zagrebačkom Adventu.

I ove godine Sveti Nikola posjetio je Kaštela. Mnoštvo djece okupilo se u Novom parku u Kaštel Lukšiću gdje su nestrpljivo očekivali dolazak Svetog Nikole. On je došao na vatrogasnim kolima uz zvukove sirena i povike djece. Sa sobom nije poveo Krampusa niti je donio šibe već pune košare slatkiša kojima je darivao djecu. U zabavnom programu nastupila su djeca iz dječjeg vrtića ”Čarobni Pianino” te djeca dramske skupine Gradske knjižnice Kaštela koja su izvela prigodne igrokaze.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime