Supetarski vatrogasci objavili su tužnu vijest. U petak je u 66. godini života preminuo dugogodišnji član DVD-a Supetar, hrvatski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata Luka Dragičević-Parader.

– Luka je jedan od nekolicine članova vatrogasne grupe civilne zaštite otoka Brača čije je djelovanje činilo onu kritičnu sponu zahvaljujući kojoj je djelovanje našeg društva osnovanog 1951. godine opstalo i usprkos svim problemima sačuvalo i nastavilo tradiciju bračkog vatrogastva da bi na koncu bilo revitalizirano i ponovno postavljeno na svoje noge u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj na znamenitoj skupštini 1994. godine, skupštini čiji je sudionik i jedan od njenih pokretača bio upravo on – napisali su.

Luka Dragičević je dugi niz godina obnašao odgovorne dužnosti u zapovjedništvu vatrogasne postrojbe društva, a u nekoliko uzastopnih mandata bio je i član njegovog upravnog odbora.

– Za svoj dugogodišnji rad u vatrogastvu i nemjerljiv doprinos razvoju vatrogastva na Braču Luka Dragičević je na svečanoj skupštini povodom 60. godišnjice društva, 2011. godine odlikovan srebrnom vatrogasnom medaljom, a za hrabrost i požrtvovnost u beskonačnom nizu vatrogasnih intervencija u kojima je tijekom svoje duge vatrogasne karijere sudjelovao i kojima je rukovodio kao i zlatnom vatrogasnom plamenicom Hrvatske vatrogasne zajednice. Neka mu je laka hrvatska gruda koju je toliko volio – napisali su.

Posljednji ispraćaj Luke Dragičevića Paradera održat će se u nedjelju, 16. veljače u 15 sati na supetarskom gradskom groblju Sv. Nikole uz pune vatrogasne počasti.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime