Policijska uprava varaždinska objavila je priopćenje vezano uz “treće poluvrijeme” današnje utakmice između Varaždina i Hajduka koja se igrala na Varteksovom stadionu.

Nešto ranije, portal Splitski dnevnik objavio je da je jednom navijaču pozlilo te da policija i zaštitari nisu na vrijeme reagirali kako bi hitna pomoć što brže stigla do unesrećenog navijača.

Prema njima, navijači su bez namjere sukoba htjeli što prije pomoći kolegi s tribine, a situacija se zatim ‘zakuhala’.

Priopćenje varaždinske policije i njihovu stranu prenosimo u nastavku.

– Tijekom utakmice od strane pripadnika navedene navijačke skupine kršene su odredbe Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, na način da su isti zapalili 20-ak raznih pirotehničkih sredstava i 4 dimne bombe – naveli su iz PU varaždinske u izvanrednom priopćenju.

Zatim dalje nastavljaju s opisom situacije.– Po završetku nogometne utakmice, oko 200 maskiranih pripadnika navijačke skupine Torcida koji su bili smješteni na južnoj tribini, napali su policijske službenike na osiguranju i to verbalno, a potom i fizički. Tom je prilikom jedan policijski službenik ozlijeđen te je oštećeno jedno službeno policijsko vozilo – pišu.

– U cilju sprječavanja daljnjeg napada na policijske službenike i sprječavanja daljnjeg oštećivanja imovine, policijski su službenici prema većem broju osoba uporabili sredstva prisile – tjelesnu snagu, palicu i sprej s nadražujućim tvarima – objašnjava PU varaždinska.

Navode kako su priveli tri osobe.

– U Policijsku postaju Varaždin na kriminalističko istraživanje dovedene su tri osobe, dok se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja drugih osoba koje su sudjelovale u napadu i neredima, nastavlja. Cjelokupno javno okupljanje je video-foto dokumentirano od strane policijskih službenika, o čemu su svi posjetitelji obaviješteni prije početka javnog okupljanja putem službenog razglasa – završava PU varaždinska priopćenje.


1 KOMENTAR

  1. Torcidi treba zabraniti odlazak na gostujuce utakmice, a i dobro razmislitu treba li je zakonom zabraniti kao udrugu.

Comments are closed.