Postizanje idealne konzistencije – čvrstog, ali ne previše gumenog bjelanca i kremastog žumanjca – često zahtjeva mnogo pokušaja, a ponekad i malo sreće.
Međutim, znanstvenici vjeruju da su konačno otkrili najbolji način da skuhate savršeno tvrdo kuhano jaje. Njihova metoda obećava savršenu teksturu i lakše guljenje ljuske.
Kako znanost predlaže da kuhate jaja
Prema istraživanju objavljenom u časopisu Communications Engineering, najefikasniji način kuhanja jaja naziva se periodično kuhanje. Ova tehnika podrazumijeva naizmjenično prebacivanje jaja između ključale i tople vode tijekom kuhanja.
Potopiti ih u prokuhanu vodu na dvije minute, zatim ih prebaciti u vodu temperature 30°C na još dvije minute,
Ovaj proces ponavljati točno 32 minute.
Vrijedi li isprobati ovu metodu?
Metoda je prilično vremenski zahtjevna pa je malo vjerojatno da će se mnogi odlučiti za nju, ali na ovaj se način zadržavaju sve hranljive tvari, piše N1.





