STIŽE SNIJEG Večeras će se zabijeliti dio Dalmacije. Planine i skijališta već su puna ljubitelja zimskih radosti

Mnogi Dalmatinci vikend provode na snijegu, a među njima ima i onih koji borave na punom i snijegom zatrpanom Kupresu


Zima u svom dosadašnjem dijelu nije pokazala zube u našem dijelu Europe. Ipak, u planinama je snijega postupno sve više, a od danas ga ima i u nekim nizinama središnje Hrvatske. Prema podacima DHMZ-a najviše snijega danas je izmjereno na Zavižanu, 139 centimetara. U Begovom Razdolju ga ima 80, Pargu 27, Crnom Lugu 19, Delnicama 18, Plitvicama 4, Virovitici 3, Varaždinu 1 itd.


Dotok hladnog zraka sa sjeverozapada vidi se i po tome da su sredinom dana temperature zraka u Međimurju i Zagorju ispod nule. Trenutno je Zavižan najhladniji u zemlji sa -7 stupnjeva.

Temperature zraka oko 13 sati (Pljusak.com)

Snijega ima i na planinama Dalmacije. Najviše ga ima po vrhovima Biokova, Dinare i Kamešnice, ponegdje i preko 1 metar. Na Biokovu se snježni pokrivač javlja iznad 1050 metara nadmorske visine s južne strane planine, a sa sjeverne i niže.

Jučer je snijeg zabijelio Mosor iznad 1100 metara nadmorske visine, a snježni pokrivač održao se i danas.

U poslijepodnevnim satima očekuje se daljnje jače naoblačenje s mora, a tijekom večeri počet će oborine. Na otocima i uz obalu to će biti kiša, u planinama snijeg, a u Zagori i kiša i snijeg. Snježna granica noćas bi mogla biti oko 400 metara nadmorske visine.U nedjelju će u početku biti suho, ali se nova kiša i snijeg očekuju krajem dana.

Mnogi Dalmatinci i ovog vikenda borave na Kupresu gdje je danas prosječna visina snijega 40 centimetara, temperatura zraka -4 stupnja. Za razliku od prethodnih godina, sada je tamo puno više BiH posjetitelja nego onih iz Hrvatske. Donosimo vam dio atmosfere s Kupresa…

Moja reakcija na članak je...
Vau
84
Haha
9
Hagić
31
Hmmm
5
Plač
6
Grrr
19
Molim?
11

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime