Stiže li Roko Leni Ukić na Gripe? KK Split juriša na trofej, a Cibona „nikad jača“

Svjedočimo li velikom transferu?


Kad je stari Zoran Ukić kupio bubnjeve, a 1985. i osnovao Daleku Obalu, njegov sin Roko Leni punio je svoju prvu godinu života.


Kad je stari Ukić tri godine poslije održao prvi koncert s Dalekom Obalom u kinoteci „Zlatna vrata“ sigurno je razmišljao: Mojim stopama nastavit će moj sin. Tako je i bilo. Roko Leni puni 36 godina života na dan 5. prosinca i svira bubnjeve. Svira dobro!  Zadnje je odsvirao bubanj za novu himnu KK Split „ Nije sunce slučajno žuto“ gdje pjevaju Amulić, Jagnjić, Giuliano i novi pjevač Daleke Obale Jakša Kriletić Jordes. Šćepo je napisao tekst a Belan sve uglazbio. Međutim, ljubitelji sporta, glazbe i KK Splita to sve već vjerojatno i znaju.

U međuvremenu je Roko Ukić kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije koja će igrati na Eurobasketu 2022. godine. Karijera dobra, da ne pišemo gdje je sve igrao. Ajd za one koji možda ne znaju: Barcelona, NBA, Roma, pa Grčka, pa još toga…Trenutno igra playa u Ljubljani za Olimpiju Cedevitu.

Ali bi kao pravi nostalgičar kući.  Što prije, 36 je u kostima.  Drugi dio sezone recimo. Kad prođe pola sezone u ABA ligi, nakon 14 . kola. To je relativno brzo. Vidio je, došao je reprezentativac Marić, klub pobjeđuje, nešto se kuha u loncu Ivice Skelina. Uf,  kako bi Skeli legao Roko Leni, onaj isti koji je posljednji Kup donio na Gripe kada je zabio sa zvukom sirene u Jazinama. Povijesni koš. Veljača 2004., finale protiv Zadra 72-74, trener Jure Zdovc.

Već smo pisali da žuti imaju tu energiju i mukotrpno rade za svaku pobjedu. Nikad bliže nisu bili Ciboni i Zadru. Nemojmo zaboraviti  i Goricu. Ali…

„Ko svira za žute, igra za žute“ Roko Leni javi se, javi svoje planove. Ili namjerno mudro šutiš, dok mi sve znamo ? 

Moja reakcija na članak je...
Vau
7
Haha
1
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime