STISLA ZIMA Uz olujne udare bure, osjet hladnoće i ispod -10 stupnjeva. U nedjelju će snijeg padati na nekim otocima!

Nadolazeća noć bit će dosta hladnija nego prethodna, nedjelja će ponegdje donijeti - (slab) snijeg!


Neki prognostički modeli predviđaju i stvaranje tankog snježnog pokrivača ponegdje i do same obale.

Iako su zbog velikih količina leda na mjernim instrumentima izvan funkcije automatske meteorološke postaje na Dinari i Biokovu, poznato je da je danas iznad 1500 metara nadmorske visine ispod -10°C.


Za nama je pravo zimsko jutro koje je donijelo mraz velikom dijelu Dalmacije. Najnižih -9°C izmjereno je u Šabića stajama, ispod Vošca na Biokovu. Prema podacima mreže Pljusak.com, -7°C je izmjereno u Ljubitovici, -6°C u Zemuniku i Veloj Njivi, -5°C na Promini, -4°C u Rudi, -3°C na Zvjezdanom selu Mosor, Trilju i Otoku… Slabog mraza bilo je i ponegdje uz obalu i na otocima. Primjerice, u Blatu na Korčuli jutros je bilo -2°C. Uz olujnu buru osjet hladnoće je u mnogim mjestima jutros bio ispod -10 stupnjeva!

Sredinom dana temperature zraka su u većem dijelu Dalmacije od 0 do 7°C, a ispod nule u planinama.

U prvom dijelu dana puhala je jaka bura s olujnim udarima, a u Makarskoj s orkanskim udarima do 126 km/h. HAK javlja da je zbog vjetra samo za osobna vozila otvorena dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog (DC50-DC27-DC54). Također, u prekidu su trajektne linije Sumartin-Makarska i Sućuraj-Drvenik.

Satelitska snimka naoblake sredinom subote (Vrijeme & radar)

U većini područja subota protječe u znaku sunčanog vremena. Tek uz samu granicu s BiH povremeno ima više oblaka uz povremeno padanje snijega. Nastavak dana donosi slabljenje bure i pad temperature zraka pa će u nadolazećoj noći posvuda biti i nekoliko stupnjeva hladnije nego u prethodnoj.U nedjelju će biti više oblaka nego u subotu, a snježnih pahuljica povremeno će biti čak i na otocima. Neki prognostički modeli predviđaju i stvaranje tankog snježnog pokrivača ponegdje i do same obale. Ipak, oborine će biti općenito slabe, neće ih biti posvuda i navečer će prestati.U nastavku pogledajte fotografije članova Crometeo tima.

Moja reakcija na članak je...
Vau
23
Haha
5
Hagić
7
Hmmm
2
Plač
4
Grrr
8
Molim?
3

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime