Iz klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević u Zagrebu stigao je odgovor na naš upit vezano uz navode koji su izneseni na društvenim mrežama.

Podsjetimo, u statusu piše kako je majka blizanaca bila primorana ostaviti svoju djecu u bolnici, a stanje koje je zatekla bilo je šokantno. Djeca su bila vezana za krevetiće, popišana i pokakana, a guza i intimni dijelovi tijela izgledali su kao da imaju otvorene rane.

VEZANI SADRŽAJ:

Ravnateljica klinike, prof. dr. sc. Alemka Markotić, izvijestila nas je da je napravljen izvid na Odjelu za novorođenčad i dojenčad na kojem se hospitaliziraju oboljela djeca do tri godine.- Klinički status sve djece hospitalizirane na Odjelu je u skladu s prirodom i tijekom njihove bolesti. U određenim bolestima kao što su obilni proljevi, alergijske reakcije, infekcije kože i dr., može se pojaviti i crvenilo na koži, kako u djece, tako i u odraslih bolesnika.

U male djece koja imaju nježnu kožu, u slučaju obilnih i učestalih proljeva koji traju više dana, zbog kiselosti sadržaja stolice (osobito ako se radi o virusnim proljevima), može se pojaviti hiperemija i iritacija kože. Unatoč lokalnoj njezi kože, ove promjene se mogu javiti tijekom proljeva, ali također vrlo brzo prolaze nakon prestanka proljevastih stolica – stoji u odgovoru ravnateljice prof. dr. sc. Alemka Markotić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime