Šibenski stožer civilne zaštite zatražio je ponovno testiranje 80-godišnje štićenice Doma za starije i nemoćne osobe Cvjetni dom nakon što su svi rezultati testova korisnika i zaposlenika te ustanove bili negativni na koronavirus.

Informaciju da je 80-godišnja korisnica Cvjetnog doma pozitivna na koronavirus objavio je županijski stožer civilne zaštite 13. svibnja, a nakon tog dana testirani su svi štićenici doma, zaposlenici te uredsko osoblje. Svi su njihovi testovi bili negativni, stoga još nije jasno kako se zarazila 80-godišnja žena te postoji mogućnost da je njezin test bio lažno pozitivan ili da je u laboratoriju došlo do greške.

“Mi još nemamo informaciju kako se točno ta štićenica zarazila. Postoje različita nagađanja, ali ništa nije potvrđeno. Ovo je stvarno jedinstven slučaj te smo tražili da se test dotične štićenice ponovi jer možda postoji mogućnost da je test pokazao krivo i to bi stvarno bila super vijest”, rekao je za ŠibenikIN načelnik županijskog stožera Nikola Blažević.

Tijekom proteklog vikenda dodatno je testirano 60 većinom polupokretnih korisnika te su rezultati svih testova bili negativni.

“Prema onome što znam, ona nije ponovno testirana, još je uvijek u šibenskoj bolnici i stanje joj je stabilno. Daj Bože da je neka zamjena, ali ja to stvarno ne znam”, rekao je ravnatelj Cvjetnog doma Tomislav Ninić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime