Podijelite
 • 110
 •  
 •  
 •  
 •  
  110
  Shares

Nakon što se početkom mjeseca na istoku Splita u više dana osjećao intenzivan smrad s Karepovca, iz Grada su izvijestili da su kombinacija visokih temperatura i povećana količina komunalnog otpada u špici turističke sezone doveli je do pojačanih neugodnih mirisa, unatoč mjerama za ublažavanje.

– Otpad se svakodnevno tretira sredstvima za ublažavanje mirisa te se prekriva zemljanim materijalom. Neposredni kontakt s okolišem i potpuni prestanak emisija plinova postići će se jedino dovršetkom sanacije i prekrivanjem završnim prekrivnim sustavom te izgradnjom sustava za otplinjavanje koji su predviđeni u sljedećoj fazi sanacije – poručili su iz Grada Splita.

“Prije nije bilo ni približno ovako blizu”

Širenje neugodnih mirisa se na istoku grada zadnjih dana bitno smanjilo, no posljednja dva dana javilo nam se puno čitatelja s područja Dračevca. Ne brine ih toliko širenje neugodnih mirisa koje im je, nažalost, uobičajena pojava, već činjenica, kako tvrde, da im je Karepovac “stigao” do balkona. “Očekujem jedan dan da ću smeće moći prosuti na sam deponij. Ovo je užas” – piše stanovnica Dračevca.

“Pogled s balkona je vrhunski, a o mirisu da ne govorim. Kako su krenuli, dovest će nam Karepovac u dvorište. Prije nije bilo ni približno ovako blizu” – piše još jedna zabrinuta stanovnica Dračevca.

Telefonski smo razgovarali sa stanovnikom s ovog područja.

Pokušava se postići visina?

– Već se danima svježi komunalni otpad iskrcava na svega 20-30 metara od prvih kuća na Dračevcu. Taj se otpad uopće ne prekriva zemljom. Mi živimo tu već godinama i navinuti smo na Karepovac, ali nikada se do sada smeće nije deponiralo tako blizu kućama. Od nadležnih sam pokušao saznati hoće li se to nastaviti. Normalno da svi želimo da se Karepovac sanira i da vrijeme sanacije svi moramo pretrpjeti, ali ovo je malo previše. Smeće se baca preko ruba pokosa. Dobio sam odgovor da se pokušava postići visina, ali visina se ne postiže materijalom komunalnog otpada. Stabilnost pokosa se postiže drugačije – kaže naš sugovornik, dodajući se posljednjih dana osjeća pojačan smrad s Karepovca.

– To je neminovno s obzirom da je smeće stiglo na 30 metara od obiteljskih kuća – dodaje.

Usprkos cjelodnevnim nastojanjima da zbog komentara stupimo u kontakt s Arsenom Zoranom Tonšićem, prokuristom tvrtke “G.T. Trade d.o.o. Split”, to nam nije pošlo za rukom.Podijelite
 • 110
 •  
 •  
 •  
 •  
  110
  Shares

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime