SPORTSKO IME DALMACIJE 2017. Antonio Plazibat najbolji sportaš, a Dina Levačić najbolja sportašica Dalmacije u 2017. godini

Najbolja ekipa godine su odbojkašice Marine Kaštela, dok je najbolja momčad VK Jug

U organizaciji Slobodne Dalmacije održan je još jedan izbor najboljih sportaša Dalmacije u manifestaciji 2Sportsko ime Dalmacije 2017.”. Glasovalo se u četiri kategorije za najboljeg sportaša, sportašicu, momčad i ekipu, a posebni žiri Slobodne Dalmacije proglasio je i najveću nadu dalmatinskog sporta.


Uvodne govore pred dodjelu nagrada održali su dogradnoačelnica Splita Jelena Hrgović i Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

– Pozdravljavam vas u svoje ime i u ime gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, čije sportsko srce diše u za svih vas koji ste bili na puno natjecanja, a on vas je zdušno pratio. Drago mi je što se ova manifestacija odvija u staroj Gradskoj vijećnici i to ovdje gdje vidite na zidovima jednu sportsku priču ili ono kako Split sportski diše. Danas je u splitskoj gradskoj upravi bio jedan sportaš koji doista potvrđuje ono što se ovom manifestacijom pokušava napraviti. To je da iza puno truda i rada treba ipak jedan podsjetnik kao što je manifestacija Sportsko ime Dalmacije, da i vi dragi sportaši dobijete potvrdu za ono što ste zapravo postigli. Rekao je danas da nije znao da je toliko toga postigao u životu dok nije pročitao u novinama. Tako da možemo poslati jednu lijepu poruku da sve ono što radite ima smisla i veliko vam hvala. – kazala je dogradonačelnica Jelena Hrgović u uvodu.

Župan je od srca zahvalio sportašima i organizatorima ove manifestacije. Naglasio kako u Splitu na 1000 stanovnika ima po jedan olimpijac, što je rijetkost u svijetu i da s velikom tremom gleda na ljude koji su ostvarili takve rezultate.

– Za Blaženka ili bilo kojeg političara van okvira njegovog djelovanja gotovo nitko ne zna, ali za bilo koje ime u ovoj dvorani i ona koja su prošla nominacije zna cijeli svijet. Po tim ljudima je prepoznatljiva Hrvatska, naša županija i Split. Zbog njih se naša obilježja nose diljem svijeta. – kazao je Boban te pozdravio sve koji imaju doticaj sa sportom i poseban pozdrav poslao gradonačelniku Andri Krstulovići Opari. Zamolio je novinare da nedaju prostor nasilju kojem smo svjedočili u Beogradu, kao i onom maloljetničkom u Ličkoj jer to za njega “nije Split”. Kazao je da su Split olimpijci i medalje koje ga promiču u svijetu.

Nagradu za sportsku nadu godine dobile su blizanke Jurković, Ivana i Josipa, a u njihovo ime nagradu je preuzela majka. Mlade veslačice su preko majke zahvalile organizatorima na nagradi. Najbolja ekipa godine su odbojkašice Marine Kaštela koje su osvojile domaće prvenstvo i superkup. One su se zahvalile svima koji su glasali za njih.U izboru za najboljeg sportaša godine uvjerljivo je slavio K1 borac i osvajač ovog prestižnog turnira, Antonio Plazibat. Najbolja sportašica je Dina Levačić djevojka koja je postala prva Hrvatica koja je preplivala kanal La Manche. Članica Kluba daljinskog plivanja Split preplivala je dionicu od čak 45 kilometara za 11 sati i 42 minute.

Najbolja momčad je vateropolo klub Jug. Jug je, kao doprvak Europe te osvajač hrvatskog prvenstva i Triglav regionalne lige, favorit za titulu momčadi godine, imamo i dosta državnih prvaka u drugim sportovima, ali na europskoj sceni Jug je prednjačio.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0