Splitski svećenik: “Albina je stup našeg benda. Na pet misa sam Bogu zahvalio za njezin uspjeh!”

"Mi smo nju morali uvjeravati da ona ima ono nešto kad se prijavila na ‘Voice’. A itekako ima. Sve je ovo ona zaslužila i drago mi je što je javnost podržava u ovome"


Puno mladih je prošlo kroz ovu crkvu, pjevali bi pa otišli jer tu su razne obveze, ali Albina je tu od 1. ili 2. razreda srednje škole. Slobodno mogu reći da je stup našeg benda, rekao nam je svećenik Radojko Vidović iz crkve svetog Petra u Splitu.


Ponosan je što će njegovu sumještanku sad imati prilike upoznati Europa, a i šire. Nada se da će se Eurosong u Nizozemskoj održati ove godine unatoč koroni i da će biti dopuštena publika u dvorani jer bi volio podržati Albinu Grčić u Rotterdamu, baš kao što je to činio u Zagrebu na “Voiceu”. U Opatiju nije mogao jer zbog pandemije nije bilo publike, piše 24 sata.

– Albini smo na pobjedi čestitali na svim svetim misama u konkatedrali, bilo ih je ukupno pet. Baš nam je drago zbog nje – rekao je svećenik.

U “Voiceu”, gdje ju je pratio i fra Radojko, došla je do finala i bila treća, a da će ostvariti dobar plasman i na Eurosongu smatra i Mariana Borozan, Albinina prijateljica i kolegica iz crkvenog benda VIS Konkatedrala.

– Kad je bila u ‘Voiceu’, rekla sam joj: ‘Vidjet ćeš ti, za 10 godina ćeš uspjeti, neće ti biti kraja’. Nakon Dore smo se čule i rekla mi je kroz smijeh: ‘Sjećaš se onoga što si rekla? Evo mene, napravila sam to u godinu dana’. A sad sam joj rekla da će u svibnju sigurno ostvariti vrhunski rezultat – prisjetila se Mariana anegdote s Albinom.Istaknula je i kako su zbog korone epidemiološke mjere stroge pa u crkvi nastupaju samo njih dvije, a inače ih bude više. Kao i svi sugovornici dosad, i ona nam je govorila o tome koliko je mlada Splićanka skromna djevojka, što zapravo potvrđuje da je to jedna od njezinih karakteristika, javlja 24 sata.

– Mi smo nju trebali uvjeravati da ona ima ono nešto kad se prijavila na ‘Voice’. A itekako ima. Sve je ovo zaslužila i drago mi je što, koliko vidim po društvenim mrežama i portalima, svi prate njezin rad jer je mukotrpno radila na sebi. Ona je, uz fakultetske obveze, ‘Voice’ i sve ostale životne stvari, i dalje uvijek dolazila nedjeljom u podne pjevati na misi. Baš je posebna – govori.Cijela zajednica joj je velika podrška, što Albina i zna, i svi vjeruju da će daleko dogurati.

– Savršeno pjeva, uči mlade cure pjevanju, ali im je na neki način i uzor – nastavlja nam Mariana pojašnjavati Albininu važnu ulogu u crkvenom bendu. U tom trenutku prisjetila se jedne anegdote koju nam je, kaže, jednostavno morala ispričati jer će na najbolji način dokazati koliko je Albina posebna.

– Ne mogu ne spomenuti jedan trenutak koji mi se u deset godina sviranja nikad nije dogodio. Dakle, ja sviram gitaru. Mislim da je godina 2018., svira pjesma ‘Dubine’, u crkvi je totalna tišina. Albina završava stih, ja odsviram zadnju notu i doslovno mi suza navire na oči. A onda se odjedanput gromoglasni pljesak zaorio crkvom. Nešto neopisivo. I sad se naježim kad se toga sjetim – govori Mariana.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Moja reakcija na članak je...
Vau
14
Haha
2
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime